Alanlı’nın açıklaması şöyle:
‘ Dün İskele’nin Ecevit meydanında yaşanan olay tamamen utanç vericidir. Nasıl ki Lefkoşalı Sarayönü ve İnönü meydanında toplanıyorsa biz de bir yıl önceki Genel seçimde de dört yıl önceki yerel seçimde de ayni yerde toplanarak, gideceğimiz istikamete birlikte hareket ettik.

Bu dönem Halil bey nasıl bir hali ruhiye içerisine girmişse adeta çıldırmışçasına İskele Ecevit meydanındaki yolu, bir meclis üyesinin aracı, UBP’nin anons aracı ve akrabası olan bir personelin aracı ile 4 bir yandan tıkamış, hem halkımızı müşkül duruma koymuş hem de yanındaki adamları ile bağırarak kendi seçim müziğinin sesini yükselterek, insanları taciz etmiştir.

Ekibimizle birlikte onları sağduyuya çağırarak, durumu yatıştırdık. Bizimle birlikte bulunan arkadaşlarımıza ve halkımıza sağduyulu davrandıkları ve Halil beyin yol kesme eyleminde tacizkar davranışlarında sükunetlerini korudukları için teşekkür ederim. Sayın Halil İbrahim Orun’u da yol kesip tacizkar davranışlarından dolayı şiddetle kınıyorum.

Bu onun ne kadar köşeye sıkışmış, panik ve agresif bir ruh hali içerisinde olduğunun göstergesidir. Kendisini halkımıza şikâyet ediyorum.’

DP-UG İskele belediye başkan adayı
Hüseyin Alanlı
 

Editör: TE Bilisim