Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, bir gazetenin hakkında yaptığı haberlerin “tamamen yalan” olduğunu belirtti ve yargıya başvuracağını bildirdi.

İzcan bugün yazılı bir açıklama yaparak, basında son günlerde hakkında çıkan haberleri değerlendirdi.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, bir gazetenin; Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı’nın seçimleri kazanması durumunda Cumhurbaşkanlığı müzakere heyeti içerisinde kendisinin görev alacağını yazdığını ifade ederek, “Sayın Akıncı ile bu konuda herhangi bir görüşmemiz olmadığı gibi, ne benim bu yönde bir talebim, ne de onun herhangi bir önerisi olmuştur. Yazılanlar tamamen yalandır” ifadelerini kullandı.

İzcan, ayrıca “Beşparmak dağlarındaki Türk ve KKTC bayraklarını kaldıracakları” yönünde bir açıklama yaptığının ve “Kıbrıslı Rumlara söz verdiğinin” yazıldığını belirterek, “Bu haber de gerçek dışıdır. Ne geçmişte, ne de seçim süreci boyunca bu konuda herhangi bir açıklamam vardır” dedi.

Tüm bunların yalan ve iftira olduğunu vurgulayan BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, parti adına yapılan tüm açıklamaların BKP arşivlerinde bulunduğunu ifade ederek, daha önce olduğu gibi söz konusu yayınları yapan gazete ve yöneticileri hakkında yargıya başvuracaklarını ifade etti.

İzcan, bu çerçevede Avukat Mustafa Asena’ya dava açma konusunda yetki verdiklerini ve Cuma günü “yalan haberlerin durdurulması için” mahkemeye ara emri başvurusu yapılacağını bildirdi.

İzcan açıklamasında, halkın “tahrik ve provokasyonlara kapılmamasını” da isteyerek, halkı soğukkanlı olmaya ve pazar günü kararlı bir şekilde sandıklara gitmeye çağırdı. 
Editör: TE Bilisim