Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gençlik Örgütü, yaz burslarının kesilmesine karşı, ilk günden beri öğrencilerle birlikte mücadele içerisinde olduklarını belirterek, CTP Gençlik Örgütü’nün, gençlerin tepkisi karşısında paniklediğini, üst yönetimlerine hesap sormak yerine kendilerini suçladıklarını savundu ve bunu ‘traji-komik’ olarak değerlendirdi.

TDP Gençlik Örgütü Başkanı Atik Kaya tarafından yapılan yazılı açıklamada, CTP Gençlik Örgütü Başkanı Ongun Talat'ın TDP'yi yaz burslarıyla ilgili popülizm yapmakla suçladığı iddia edildi ve Talat ile Örgütü eleştirildi. 

Kaya, TDP ve TDP Gençlik Örgütü’nün aylardır gençlerin burslarıyla ilgili tüm süreçlerin aktif biçimde içinde olduğunu belirtti.

Kaya Talat'ı da gençlerin haklarını parti toplantılarında değil, sokakta aramaya davet etti.

Kaya, TDP'nin Anayasa'nın geçici 10. maddesinin kaldırılması ve Vicdani Ret Hakkı’nın önünü açacak değişikliklerde ısrar etmesinin ‘gericilik’ olarak yansıtılmaya çalışıldığını savundu, bunu eleştirdi.

Kaya, "Bu gibi taleplerde ısrar etmek mi gericilik, yoksa hükümetteki koltuklar sarsılmasın diye bu kararlardan kaçmak mı?" dedi.
Editör: TE Bilisim