Halkın Adaleti Konseyi (HAK) yetkililerinden oluşan bir heyet, bugün, Türk Ajansı - Kıbrıs’ı (TAK) ziyaret ederek, Müdür Hüseyin Yalyalı’ya yeni görevinde başarılar diledi.

HAK Genel Başkanı Kadir Yel, kendilerinin fırsat eşitliği konusunda seslerini duyurmak istediklerini  ve bazı noktalarda TAK ve bazı kurumlarda fırsat eşitliği tanınmadığına inandıklarını söyledi.

“Sizin gibi bir arkadaşın bu göreve gelmesiyle bu fırsatın artacağını düşünüyoruz” diyen Yel, yani müdürün TAK’a hayırlı olmasını temenni etti.

YALYALI

Yalyalı da, fırsat eşitliği konusunda önceki yönetimle de bir sorun yaşamamış olmaları gerektiğini, çünkü Ajans’a gelen her bildirinin hakaret ve suç içermediği sürece yayınlandığını vurgulayarak, toplumun tamamının bu noktada geçmiş yönetime teşekkür borçlu olduğunu kaydetti.

“Benim müdür olmam bire bir bu konuyu daha iyi noktaya getirmeyecektir, çünkü çalışanlar zaten eğitimli, profesyoneldir” diyen Yalyalı, TAK Yasası’nın Ajans’a açık şekilde, KKTC halkının tüm kesimlerinin sesini içe ve dışa da duyurmak görevini verdiğini belirtti.

Yalyalı, bu konuda sınırın, suç ve hakaret olduğunu yineleyerek, bunun, önceden de böyle olduğunu; bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim