Kayıp Kişiler Komitesi`nin Kıbrıslı Rum üyesi Nestoras Nestoros Çarşamba günü Kıbrıs Haber Ajansı`na yaptığı açıklamada, komitenin Temmuz ayında kazı çalışmalarına başladığı Güzelyurt'ta`da bir bölgede, kayıp kişilere ait olduğu sanılan dokuz iskelet bulunduğunu bildirdi.

Nestoros, küçük gömü alanının Kayıp Kişiler Komitesi`nin üç farklı bölgede kazı yapmayı planladığı bölgede bulunduğunu, kazıların henüz ilk noktada olduğunu söyledi.

Nestoras Nestoros, “Güzelyurt`daki kazılar 21 Temmuz`da başladı ve bu bölgede üç noktada kazı yapılacak. Henüz küçük gömü alanlarının bulunduğu ilk noktadayız. Bunlar toplu mezar değildir” şeklinde konuştu ve şöyle devam etti:

“Bunlar, bizim aramakta olduğumuz insanların bulunduğu geçici mezarlardır. İlk bulgular dokuz iskeletten sekizinin orta yaş, birinin de genç olduğunu gösteriyor.”

“Kayıp Kişiler Komitesi`ne bu gömü yeriyle ilgili bilgi veren görgü tanıkları, buraya gömülenlerin kimliklerini bilmiyorlar.”

Komite`nin daha fazla görgü tanığına ulaşmaya çalıştığını, kazıların bir süre daha devam edeceğini, kazılması gereken daha iki nokta bulunduğunu kaydetti.

(Kıbrıs Haber Ajansı)
Editör: TE Bilisim