CTP-BG Güzelyurt milletvekili adayları Armağan Candan, Mehmet Çağlar, Hüseyin Erçal, Abdullah Cangil, Doğan Bağkur ve Fatma Ekenoğlu’ndan oluşan CTP- BG heyeti köy gezilerini dün de sürdürdü. Yedidalga, Gaziveren ve Akçay’da devam eden ziyaretlerde konuşma yapan CTP-BG sözcüleri, artık UBP devrinin kapandığını ve önümüzdeki dönemde Kıbrıs Türkü’nün önüne yeni bir sayfa açılacağını ifade ettiler. CTP’nin yeni hükümet etme anlayışı ile birlikte insanımızın baskı ve partizanlıktan kurtulacağını, daha demokratik koşullar yaratılacağını, Kıbrıs Türkü’nün daha eşit şartlarda hukukun hâkim olduğu koşullarda yaşatılacağını söyleyen CTP adayları köylerden tek başına iktidar için onay istediler.

YEDİDALGALILAR: BALIKÇI BARINAĞI İSTİYORUZ

Yedidalgalılar yaptıkları konuşmalarda Yedidalga’ya çağdaş bir balıkçı barınağı istediklerini, köy içinden geçen ana yolun asfaltlanması gerektiğini ifade ederek, “Bizden, kazanmadığımız paranın vergisini istiyorlar” dediler ve gençliğin işsizlikten dolayı köyü terk ettiğini belirterek Lefke Belediyesi’nin hizmet kalitesinin düşüklüğünden şikâyet ettiler.

GAZİVEREN: ÜRETİMDEN KOPTUK

En verimli topraklara sahip oldukları halde ağır girdi maliyetleri nedeni ile üretimden koptuklarını, ürettiklerini yok pahasına sattıklarını söyleyen Gaziverenliler, Lefke Belediyesi’nin batık durumda olduğunu ve kendilerine yeterli hizmeti vermediğini dile getirdiler.

AKÇAYLILAR: YILLARIN İHMALİ ALTINDA EZİLİYORUZ

Ziyaretlerde söz alan Akçaylılar sulu tarım için bölgede en pahalı suyu kullandıklarını, narenciye dışında sulu ziraat yapmanın yasak olduğunu belirterek, köy halkının işsizlikten kırıldığını ve büyük ekonomik sıkıntı içinde olduklarını söylediler ve Akçay’ın yılların ihmali altında ezildiklerini dile getirdiler.
Editör: TE Bilisim