Kadınların yüksek katılım gösterdiği etkinlik CTP Güzelyurt İlçe binasında gerçekleşti. Etkinlikte konuşan Meclis eski Başkanı, Güzelyurt Milletvekili Fatma Ekenoğlu, Güzelyurtlu kadınlardan çağdaş Lefkoşa için taraf olmalarını ve Lefkoşa seçimlerinde aktif olarak görev almalarını istedi.
Etkinliğin açılış konuşması CTP Kadın Örgütü Güzelyurt İlçe Başkanı Zühre Civa tarafından yapıldı. Civa’nın ardından CTP Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın ve CTP Güzelyurt Milletvekili Fatma Ekenoğlu da katılımcılara hitaben birer konuşma yaptılar. İzaz ikramın ardından, kokteyl etkinliği Eylem Afşaroğlu’nun gitarıyla verdiği mini konser ile devam etti. Gecede tüm katılımcı kadınlara hediyeler de takdim edildi.
Bu arada düzenlenen 8 Mart kutlama etkinliği gecesinde, katılımcıların “Nasıl bir Kıbrıs düşlüyoruz?” konusundaki düşünceleri de yazılı olarak alındı. Bu amaçla defter açıldı ve tüm katılımcılar açılmış olan deftere düşüncelerini kısa notlar halinde yazdılar.
CİVA: KADINIZ, VARIZ, DÜNYAYLA BARIŞIĞIZ
Günün anlam ve önemine ilişkin olarak gecede yaptığı konuşmada, CTP Kadın Örgütü Güzelyurt İlçe Başkanı Zühre Civa şunları söyledi:
“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü tüm dünyada kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesinin simgesidir. CTP Kadın Örgütü olarak ülkemizdeki kadınların ekonomik, siyasi ve sosyal alanda verdikleri mücadeleyi kutlarım. İnsan hakları temelinde, kadın-erkek eşitliğine dayalı, adil, eşit ve birleşik bir Kıbrıs için birlikte mücadeleye devam etme kararlılığımızı bir kez daha vurgulamak isterim. Biz kadınlar duyarsızlığı değil dayanışmayı, üstünlüğü değil eşitliği, esareti değil özgürlüğü gerçekleştirmek için varız. Biz kadınlar fiziksel, ekonomik, psikolojik, politik şiddete tokuz. Biz kadınlar dünyanın adil ve eşit ortağıyız. Bu nedenle emeğimize, ekmeğimize ve haklarımıza sahip çıkacağız. Kadınız, varız, dünyayla barışığız.”
SORAKIN: MÜCADELEYİ YÜKSELTMELİYİZ
CTP Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın, katılımcılara yönelik yaptığı konuşmasında özellikle Kıbrıs sorunu üzerinde durdu ve Kıbrıs sorunun çözümsüzlüğünden kaynaklanan sorunlara ve işaret etti. Kıbrıs sorununun çözümlenmesi gereken bir sorun olduğunun altını çizerek, bu konuda da kadınların mücadelesini yükseltmesi gerektiği üzerinde durdu.
EKENOĞLU: LEFKOŞA İÇİN AKTİF OLUN, GÖRE ALIN
CTP Güzelyurt Milletvekili Fatma Ekenoğlu ise gecede yaptığı konuşmada Lefkoşa Belediye Başkanlığı seçiminin arifesinde olunduğuna dikkat çekerek herkesi bu seçimde çağdaş Lefkoşa için taraf olmaya, aktif görev almaya çağırdı.

Editör: TE Bilisim