Güzelyurt’un, tarihi, kültürel, turistik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulan, Güzelyurt Kültürel Mirası Yaşatma Derneği, “Klasik Bisikletlerle Güzelyurt Turu ve Kültür Günü” etkinliği düzenliyor. Etkinlik, Güzelyurt Belediyesi ve sponsor firmalarla işbirliği ile gerçekleştirilecek.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Dernek olarak bu etkinlikteki esas amaç, Kıbrıs’ın yakın geçmişinde kullanılan, Raleigh, Rudge ve Cooper gibi bisikletleri bir araya getirip, halka hem nostalji yaşatmak, hem de bisiklet kullanımının önemini anlatıp teşvik vesilesi oluşturmak.

Dernek, Bisiklet sürme etkinliği sonrasında ise, Kıbrıs kültürünü yansıtan el sanatı ile uğraşan kişileri, Güzelyurt Kapalı Pazar (Bandabuliya) içerisinde buluşturup, yerel kültürün korunması ve yaşatılması mesajı vermeyi amaçlıyor.

23 Ağustos Cumartesi günü saat 10.00’da Güzelyurt terminali önünde başlayacak olan etkinliğin programı şöyle;

“Saat 9:00’da klasik bisikletlerin, Güzelyurt Otobüs terminali önünde buluşması, Saat 10.00’da ‘Klasik Bisikletlerle Güzelyurt Turunun’ başlaması, izlenecek güzergah boyunca, Güzelyurt’un tarihi,kültürel ve sosyal çekim merkezlerinin önünden geçilecek. Güzelyurt Arkeoloji ve Doğa müzesi önünde ise katılımcılara rehber tarafından bilgi verilecek. Saat 11.30’da Bandabuliya önünde bisikletlerin park edilmesinin ardından ise, Bandabuliya içerisinde, Kıbrıs Kültürünü yansıtan standlar kurulacak, İskemle bağlama, sele sepet örücülüğü, kalbur ve elek yapımı gibi canlandırmalarla, kültürün önemi anlatılacak.”

Etkinlik hakkında detaylı bilgi almak ya da bisiklet kiralamak isteyen kişiler, dernek yönetim kurulu üyesi Berk Büyükoğlu’yla 0533 841 04 92 numaralı telefondan iletişime geçebilecek. 
Editör: TE Bilisim