CTP’den verilen bilgiye göre, CTP Gençlik Örgütü Güzelyurt İlçesi 17. Olağan Kongresi dün akşam gerçekleştirdi.

Seçimsiz yapılan kongrede yönetim kurulu da belirlendi. Güzelyurt İlçe binasında gerçekleştirilen kongreye, Güzelyurt İlçe Başkanı Doğan Şahali, Güzelyurt milletvekilleri Armağan Candan ve  Hüseyin Erçal, Gençlik Örgütü Genel Başkanı Şehan Tomgüsehan ve gençler katıldı.

Toplantıda genç partililere seslenen CTP Güzelyurt İlçe Başkanı Doğan Şahali, yeni dönemde çok önemli görevler üstleneceklerini belirtti. Kurultaya giderken önemli süreçlerden geçildiğini ifade eden Şahali, Kıbrıs sorununda yürütülen müzakereler çerçevesinde iki toplum liderinin 7 Kasım’da İsviçre’ye gideceklerini ve burada hayati bir görüşme gerçekleştirileceğini ifade etti.

Güzelyurtlular olarak kendilerine de çok önemli görevler düştüğünü dile getiren Şahali, Gençlik Örgütü üyeleriyle dayanışma içerisinde çalışacaklarını söyledi.

CTP Gençlik Örgütü Genel Başkanı Şehan Tomgüsehan da, CTP Gençlik Örgütü’nün Kıbrıs’ta siyasete yön verebilecek önemli örgütlerden birisi olduğunu ifade ederek, Kıbrıs sorununda oldukça umutlu bir döneme girildiğini kaydetti.

Tomgüsehan, adaya barışın gelmesi için CTP ve diğer tüm sol örgütlerin çalıştığını belirterek, Kıbrıs sorununun çözülmesi halinde CTP Gençlik Örgütü’nün de verdiği emeklerden dolayı tarih sayfalarında yer alacağın kaydetti ve “güzel günlerin birleşik bir Kıbrıs’ta olduğunu ve bugünlerin Güzelyurt’a da geleceğini” belirtti.

CTP Gençlik Örgütü Güzelyurt İlçesi’nde başkanlık görevine getirilen Osman Kısaoğlu da yaptığı konuşmada, parti olarak emekçi kitlenin haklarını savunacaklarını ifade etti.

Gençlik Örgütü olarak Kıbrıs sorunu ve ülke içi meselelere daha duyarlı olmaları gerektiğine vurgu yapan Kısaoğlu, Güzelyurt bölgesinde bulunan iki belediyeden birisinin CTP’de olduğunu, diğerini de geri alabilmek için uğraşacaklarını vurguladı.

YÖNETİM KURULU

17. Olağan Kongresi’ni tamamlayan CTP Güzelyurt İlçesinde yönetim kurulu da belirlendi.

Osman Kısaoğlu başkanlığındaki yönetim kurulunda yer alan isimler şöyle:

“Örgütlenme Sekreteri Mehmet Aldeniz, Eğitim Sekreteri İsmail Kayapınar, Basın Yayın Sekreteri Recep Aldeniz, Mali Sorumlu Selin Sukuşu ve Sosyal Aktivite Sorumlusu Hazar Kapısız.”

Editör: TE Bilisim