Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya gore, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Güzelyurt’ta yapılması düşünülen yeni hastane arazisinde incelemelerde bulundular.

Açıklamada, Güzelyurt milletvekilleri ile Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ın  ve bölge halkının  da araziye  gelerek yeni hastane projesine destek verdiği belirtildi.

SUCUOĞLU

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, ülkedeki 5 ilçeden ikisinde hastane olmadığını belirterek, Güzelyurt ve İskele’nin de artık hastanesinin olacağını vurguladı.

Sucuoğlu, Güzelyurt’ta yeni inşa edilecek hastanenin projesinin tamamlandığını, kısa süre içerisinde ihaleye çıkılacağını ve Aralık ayı sonunda hastanenin temellerinin atılacağını söyledi.

Planlama ve İnşaat Dairesi’nce başlatılan hastane projesinin ivedi olarak ele alınması için Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’le birlikte çalıştıklarını söyleyen Sucuoğlu, projenin süratle tamamlandığını da ifade etti.

“3 KATLI 120 YATAK KAPASİTELİ OLACAK”

Sucuoğlu,  hastane binasının 3 katlı, 120 yatak kapasiteli ve 16 bin 560 metre kare kapalı alana sahip olacağını belirterek, hastanede; poliklinik, dahiliye, kadın doğum, çocuk, göz, kulak-burun-boğaz, cerrahi, üroloji, fizik tedavi, ortopedi bölümleri, biyokimya, patoloji, bakteriyoloji, hematoloji laboratuvarları, hemodiyaliz, eczane, EKG ve röntgen odaları ile 2 lokal ameliyathane bulunacağını anlattı.

DÜRÜST

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Bakan Sucuoğlu ve ekibine kararlı duruşlarından ötürü teşekkür ederek, sağlık hizmetlerinin her ilçede olması gerektiğini söyledi.

Yeni hastanenin bir an önce hayata geçmesi için Bakanlık olarak destek olmaya devam edeceklerini söyleyen Dürüst, sadece Güzelyurt için değil, İskele ve Lefkoşa’ya yapılacak hastaneler için de yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Yeni hastanenin Güzelyurt’a açılan Kıbrıs Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin tam karşısında olmasının iyi bir avantaj olduğunu da belirten Dürüst, hastane ve üniversitenin sağlık alanında işbirliği yapabileceğini de belirtti.

Editör: TE Bilisim