Belediye’den yapılan açıklamada, “Ana yol güzergahları üzerinde bulunan ve bahçe yollarında budanan ağaç ve dallar kompostlama sistemiyle parçalanarak, geri dönüşüm olarak kullanılıyor” denildi.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar,  yeni temizlik sistemiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, vatandaşların talepleri doğrultusunda toplanan ağaç dallarının kompostlandığına ve geri dönüşüm olarak da kullanıldığına dikkat çekti.

Özçınar, kompostlama işleminin çevre temizliğine önemli bir katkı sağladığını anlatarak, sağlıklı bir çevrede yaşayabilmek için yerel yönetimlere büyük görevler düştüğünü kaydetti.

Mahmut Özçınar,  kompostolama uygulamasıyla bölgede çevre bilincinin yaratılmaya çalışıldığına işaret etti.

“Güzelyurt Belediyesi ayrıca 2013-2014 öğretim yılında ilköğretim seviyesindeki çocuklara kompostlama yönteminin ne olduğunun anlaşılabilmesi amacı ile aracın faaliyet anında aracın yerinde gösterilerek nasıl çalıştığını anlatacak bir program hazırlayacak” diyen Belediye Başkanı Özçınar, bunun, çocuklara küçük yaşta geri dönüşümün faydalarının aşılanması anlamında önemli olduğunu kaydetti.

Editör: TE Bilisim