Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM)’in organize ettiği IV. Mağusa Gençlik ve Halk Dansları Festivali kapsamında gerçekleştirilen 1. Uluslararası Halk Dansları Şöleni gala gecesi ile son buldu.
Mağusa Kültür ve Kongre Merkezi (KÜKOM)’da gerçekleştirilen gala gecesine katılan yüzlerce konuk, Gazimağusa Belediyesi MAGEM Halk Dansları Topluluğu’nun, Türkiye’den, Rusya’dan ve Gambiya’dan gelen halk dansları ekiplerinin muhteşem performanslarıyla güzel bir gece yaşadılar.

Gazimağusa Belediyesi MAGEM Halk Dansları ekibi şefi Kaya Savaşçı yaptığı konuşmada şölen kapsamında desteğini esirgemeyen Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp’e ve MAGEM Yönetim Kurulu’na teşekkür etti.
MAGEM Başkanı Engin Erçelik ise, 17 Mayıs’ta açılış konseri ile başlayan IV. Mağusa Gençlik Festivali’ni 1. Uluslararası Halk Dansları Şöleni ile başarıyla son bulduğunu kaydetti.,

Engin Erçelik, festivale katkılarından dolayı Gazimağusa Belediyesi’ne ve Festival Komitesi’ne teşekkür etti.
Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, IV. Mağusa Gençlik Festivali’nde Gazimağusa Belediyesi yetişkinlerinin hiçbir katkısı olmadığını, organizasyonu bütünün gençlere ait olduğunu açıkladı.

Gazimağusa Belediyesi MAGEM Halk Dansları Topluluğu’nun 400 öğrenci, çok sayıda eğitmen ve dansçı ile ülkenin en büyük halk dansları organizasyonu olduğunu belirten Oktay Kayalp, aidatlar dışında velilerden hiçbir katkı alınmadan tüm ekiplerini yurt dışında festivallere ve organizasyonlara gönderdiklerini kaydetti.
Kayalp, amaçlarının gençleri hem farklı kültürlerle buluşturmak, hem de Kıbrıs Türk kültürünü faklı ülkelerde tanıtmak olduğunu dile getirdi.
 
Editör: TE Bilisim