Lefkoşa’da Assos Altınbaş Kuyumculuk’ta meydana gelen soygun olayının polisin bilgisine iki saat sonra geldiği öğrenildi.
Assos Altınbaş Kuyumculuk’un vitrin camını sert bir cisimle kıran yüzleri maskeli iki kişi, saat 03.40’ta camı kırarak içeri girip, 04.20’ye kadar dükkanın içindeki 900 bin TL değerindeki pırlanta ve altın takıları toplarken, özel güvenlik şirketinde çalışan güvenlik görevlisinin o dakikalarda uyuduğu ve soygunun polise saat 05.45’te bildirildiği öğrenildi.
Soygun polise saat 05.45’te bildirildi
Assos Altınbaş Kuyumculuk’un bağlı olduğu güvenlik şirketinde çalışan güvenlik görevlisinin görev başında uyuması nedeniyle, soyguncuların rahat rahat kaçtıkları öğrenildi.
KIBRIS’ın güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre soygun olayı Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne olaydan yaklaşık iki saat sonra saat 05.45’te bildirildi.
Olay anında 8 farklı polis ekibi devrideydi
Güvenlik görevlisinin uyuması nedeniyle olayın geç fark edilip, polise çok geç bildirilmesi soyguncular için büyük şans oldu.
Olayın gerçekleştiği saatlerde, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı şubelerde 8 farklı polis ekibinin devriye görevinde Lefkoşa sokaklarında olduğu öğrenildi.
Soygunun gerçekleştiği anlarda çalan alarmın anında duyulması halinde, soyguncuların etraflarının sarılmasının an meselesi olduğu belirtildi.

(KIBRIS)
Editör: TE Bilisim