Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Hürrem Tulga başkanlığındaki Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) heyetini kabul etti.

Esnaf ve Zanaatkarların çeşitli sorunlarının aktarıldığı kabulde, ustalık belgesi uygulamasının yaygınlaştırılması ve meslek standartlarının belirlenmesi konuları üzerinde duruldu.

Ekonominin ihtiyaç duyduğu ara elemanların yetiştirilmesi açısından Oda bünyesinde faaliyet gösteren Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi’nin önemli bir işlev üstlendiğini belirten Hürrem Tulga, merkezin faaliyetlerinin geliştirilmesi için gerekli ilginin gösterilmesi dilediğini belirtti.

GÜRPINAR

Bakan Aziz Gürpınar, KTEZO’nun çalışmalarının takdirle karşılandığını, özellikle meslek edindirme konusunda Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi’nin, ülkede önemli bir açığı kapatmaya başladığını, bu merkezde pratik çalışma içinde yoğrulmuş bir eğitim verildiğini görmenin sevindirici olduğunu belirtti.

Merkez çalışmalarının, yetişkinleri de kapsayacak şekilde genişletilmesinin, ekonominin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün yetiştirilmesi açısından son derece yararlı olduğunu ve bu konuda Bakanlık olarak, KTEZO ile işbirliğine hazır olduklarını belirten Gürpınar, ustalık belgesi uygulamalarının da bir plan dahilinde yaygınlaştırılması için gerekli çalışmaların başlatıldığını ifade etti. 
Editör: TE Bilisim