Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı basın ve halkla ilişkiler biriminden yapıılan açıklamada, kabulde Yakup Latifoğlu’nun kamu ile sektör çalışanlarının sorunlarını aktardığını bildirdi.

Açıklamada Yakup Latifoğlu’nun görüşmede; ülkede artış gösteren hayat pahalılığı karşısında asgari ücretin yeniden düzenlenmesi ve toplu iş sözleşmesi kurallarının sağlanması konularında taleplerde bulunduğu belirtildi.

Hür-İş’in; bakanlığın; “iş sağlığı ve güvenliği konusunda eksik tüzüklerinin hazırlanması, kayıt dışılıkla imücadele ve işgücü niteliğinin artırılması konularında yaptığı çalışmaları”, bu alanlarda atılan olumlu adımlar olarak değerlendirildiği belirtilerek, yapılacak çalışmalara katkı koymaya hazır olduklarını bildirdiği kaydedildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da yaptığı konuşmada, bakanlığa bağlı birimlerin geçmişten gelen sıkıntıların giderilmesi üzerinde çalıştığını belirterek, olumsuz koşulların en kısa sürede düzeltilerek huzurlu çalışma yaşamının tesisi için gerekli her türlü gayreti göstereceklerini ifade ettiği bildirildi. 
Editör: TE Bilisim