İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, katıldığı bir TV programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Pandemi dönemini kapsayan sosyo-ekonomik bir politika belirlenmesi gerektiğini söyleyen Gürcafer, pandemi süresinde ‘2-3 ay içinde hayat normale döner’ beklentisiyle ağır bedellerin ödendiğini vurguladı.

"HÜKÜMETE İHTİYACIMIZ VAR"

Bu planlamaları yapmak için öncelikle bir hükümetin lazım olduğunu ifade eden Gürcafer, hükümete en fazla ihtiyaç duyulan bir zamandan geçildiğini belirtti.

UBP kurultayının birinci turdan sonuçlanmasını ümit eden Gürcafer, sonrasında acilen hükümet kurma çalışmalarının başlaması gerektiğini dile getirdi.

"SİYASİLERDEN BEKLENTİMİZ ATEŞTEN GÖMLEĞİ GİYMELERİDİR"

“Kıbrıs Türk siyasetilerinden beklentimiz ateşten gömleği giymeleridir” diye konuşan Gürcafer, siyasilerin öz verili davranmasını istedi.

Yalnızca inşaat veya turizm sektörü için değil her anlamda zor günlerin beklendiğini vurgulayan Gürcafer, erken seçim olasılığına da değindi.

"ERKEN SEÇİME TAHAMMÜLÜMÜZ YOK"

“Bir erken seçime tahammülümüz yok” diyen Gürcafer, hükümet formüllerinin denenmesi, kurulacak olan hükümetin de iyi ve kötü senaryolar karşısında kısa vadeli planları yürürlüğe koyması gerektiğini aktardı.

Uzman kişilerden oluşan, nitelikli bir kabine görmek istediklerini dile getiren Gürcafer, “Böyle olursa Ekonomik Örgütler Plaformu olarak her türlü desteği vereceğiz. Eğer ego ön plana çıkarsa bizden hayal etmedikleri kadar tepki alacaklardır” dedi.

"YARINA BOZULMA İHTİMALİ OLAN HÜKÜMETİ DE İSTEMEYİZ"

Ekonomik Örgütler Platformu ile birlikte çalışacak bir hükümete ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Gürcafer, ülkenin hükümetsiz kalmaması için çaba sarf edeceklerini kaydetti.

Yarın bozulma olasılığı olan ve sürekli hükümeti bozma tehditlerinin olduğu bir hükümet modeline karşı olduklarını aktaran Özcafer,  “46 yılda 44 hükümet... Mevcut parlamenter sisteminin değiştirilmesine yönelik bir gerçek var. Gelmiş olduğumuz nokta sürdürülebilir değil. Her geçen gün kötüye gidiyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim