Günsel, Birleşmiş Milletler'in Avrupa'daki merkezine ev sahipliği yapan, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin merkezinin de bulunduğu İsviçre’nin Cenevre kentindeki temasları çerçevesinde Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi nezdindeki Türkiye Daimi Temsilciliği ile KKTC Temsilciliği’ni de ziyaret etti.

YDÜ’den yapılan açıklamaya göre; Cenevre Kalite Zirvesi’ne katılmak üzere İsviçre’de bulunan YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, BM Merkezi’nde TC Büyükelçisi ve Daimi Temsilcisi Mehmet Ferden Çarıkçı ile KKTC Temsilcisi Ayda Soylu’yu ziyaret etti.

Ziyaretlerde yaptığı konuşmada, Paris merkezli Otherways Uluslararası Araştırma ve Danışma Kuruluşu tarafından düzenlenen uluslararası ödül törenine katılmak ve YDÜ Hastanesi’ne verilen Avrupa Kalite ve Ticari Prestij Altın Ödülü’nü almak üzere Cenevre’de bulunduklarını anlatan Doç. Dr. İrfan S. Günsel, “TC-KKTC birlikteliği, ülkemizin uluslararası platforumlardaki temsiliyetini güçlendirmekte ve sesimizin dünyada daha güçlü yankılanmasına vesile olmaktadır. Bu kapsamda bizlere verdiğiniz destekten ötürü ülkemiz ve Türkiyemizin siz kıymetli temsilcilerine halkımız ve Yakın Doğu Üniversitesi adına teşekkür ediyoruz” dedi.

Günsel konuşmasında, YDÜ’ye ve YDÜ Hastanesi’ne uluslararası platformlarda verilen ödüllerin eğitim, sağlık ve turizm gibi pek çok alandaki işbirliklerinin kıtalara genişlemesine olanak yarattığını da söyledi.
Editör: TE Bilisim