Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kurucu Rektörü Suat Günsel, Türkiye Yüzme Milli Takımı’na seçilen Yakın Doğu Koleji (YDK) öğrencisi Başak Bizden ile birlikte, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan’ı ziyaret etti.

Bakanlık basın bürosundan verilen bilgiye göre, ziyarette Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Koordinatörü Süleyman Göktaş ile Yakın Doğu Koleji Müdürü Işılay Arkan ve Yakın Doğu Üniversitesi Spor Bölümü Müdürü Hakan Atamtürk de hazır bulundu.

GÜNSEL: “BAŞAK İLE GURUR DUYUYORUZ”

Kabulde ilk sözü alan Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Suat Günsel, Bakan Atasayan’ı müjdeli bir haberi vermek için ziyaret ettiklerini ifade ederek, Yakın Doğu Koleji öğrencisi Başak Bizden’in, Türkiye Cumhuriyeti Yüzme Milli Takımı’na seçilmesinin kendilerini gururlandırdığını söyledi.

Yakın Doğu Üniversitesi’nde 16 yıl önce hizmete açtıkları Olimpik Yüzme Havuzu’nun meyvelerini vermeye başladığını söyleyen Günsel, 16 yıl önce bu yola çıkarken, kafalarında birçok soru işareti bulunduğunu, ancak bugün Başak’ın elde ettiği başarıların, 16 yıl önce çıkılan bu yolda ne kadar önemli bir iş yaptıklarının göstergesi olduğunu vurguladı.

Ambargolar altında bulunan KKTC’den her alanda başarılı insanların yetiştiğini her fırsatta dünyaya gösterdiklerini belirten Günsel, Başak Bizden’in ileride Dünya Yüzme Şampiyonu olabilecek bir kapasiteye sahip bulunduğunu, Başak’ın şu an 4 farklı kulvarda kendini geliştirdiğini ve Yakın Doğu ailesi olarak Başak’a sonuna kadar destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Günsel, ziyaretlerinin bir diğer bölümünü de eğitimin kapsadığını belirterek, Türkiye genelindeki okulların kütüphanelerinin otomasyonunu Yakın Doğu Üniversitesi’nin yapacağını söyleyerek, KKTC’deki okulları da otomasyon sistemine dahil etmeye hazır olduklarını söyledi.

BİZDEN: “HEDEFİM OLİMPİYATLAR”

Yakın Doğu Koleji öğrencisi Başak Bizden de, yüzmeyi çok sevdiğini, azimli çalışmaları ve öğretmenlerinin de katkılarıyla Türkiye Cumhuriyeti Yüzme Milli Takımı’na seçilmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Hedefinin olimpiyatlarda hem KKTC’yi hem de Yakın Doğu ailesini temsil etmek olduğunu, bunun için de çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Bizden, kendisine verilen destekten ötürü YDÜ Kurucu Rektörü Suat Günsel ve tüm öğretmenlerine teşekkür etti.

ATASAYAN: “YDÜ AİLESİNİ TEBRİK EDİYORUM”

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan da yaptığı konuşmada, Yakın Doğu Üniversitesi’nin başta eğitim olmak üzere KKTC’ye spor ve sağlık alanlarında da büyük katkılar ve hizmetler sunduğunu belirtti.

Atasayan, bugün aralarında bulunan Yakın Doğu Koleji öğrencisi Başak Bizden’in, Türkiye Cumhuriyeti Yüzme Milli Takımı’na seçilmesinin kendilerini de mutlu ettiğini ifade etti.

Ambargolar altında olmalarına rağmen, ülkenin her alanda başarılı gençler yetiştirdiğini söyleyen Atasayan, bu gençlerin sayısını artırmak için üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

“OTOMASYON KONUSUNDA İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”

Bakan Atasayan ayrıca, geçtiğimiz hafta Türkiye’de yer alan okulların otomasyon sistemlerinin Yakın Doğu Üniversitesi tarafından yapılacağının açıklanmasının kendilerini çok mutlu ettiğini de söyleyerek, KKTC okullarının da YDÜ tarafından otomasyon sistemine dahil edilecek olmasının kendilerini çok sevindirdiğini, bu konu ile ilgili olarak YDÜ ile işbirliğine hazır olduklarını ve kendilerine bu imkanı sağlayan başta YDÜ Kurucu Rektörü Suat Günsel ve tüm YDÜ ailesine teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim