Avrupa Birliği ile Beyarmudu Belediyesi işbirliğinde Türkmenköy ve Beyarmudu arasında inşaa edilen “Güney Mesarya Sosyal Tesisleri”nin ilk etabı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Beyarmudu Belediyesi’nin açıklamasına göre, törende sırasıyla Avrupa Birliği Danışmanı, Denge Yönetim Danışmanlığı Firma yetkilisi Gülcan Yalınca, projeyi hazırlayan ADES şirket direktörü Seran Aysal, Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Sedat Hacı Mehmet, Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, Avrupa Birliği temsilcisi Nikela Forest, Eski Meclis Başkanı Hakkı Atun konuştu. Konuşmaların ardından, tören halk dansları gösterisiyle son buldu.

Belediye Başkanı Edip, tesisin tam bir yıl önce temelinin atıldığını belirterek, projenin Mesarya’nın gururu olacağını söyledi.

2008 yılında yapılan kamuoyu araştırmasında halkın bölgedeki kültür ve sanat faaliyetlerinin eksikliğinden yakındığının ortaya çıktığını anlatan Edip, bu noktadan hareketle Avrupa Birliği’ne proje sunulduğunu dile getirdi.

Tesiste iki tane 300’er kişilik çok amaçlı salon, 75 kişilik seminer salonu ve hizmet binaları olduğunu vurgulayan Edip, projenin devamında ise kreş, açık pazar ve sportif faaliyetlerin yapılacağı saha inşaatı yapılacağını ifade etti. 
Editör: TE Bilisim