Güney Kıbrıs’ta ‘altın pasaport’ yolsuzlukları gündemden düşmüyor.

Yatırım yapan yabancılara pasaport verilmesini sağladıkları için Rum Yönetimi Lideri Anastasiadis ve Başpiskopos Hrisostomos ağır suçlamalarla karşı karşıya..

Son olarak İnterpol tarafından aranan Malezyalı iş insanı Low Taek Jho’ya da Kıbrıs vatandaşlığı verildiği ortaya çıktı.

Güney Kıbrıs’ta yayımlanan Politis gazetesi; “Kıbrıslı olarak vaftiz edildi, vaftiz babası da Başpiskopos” başlığı ile aktardığı haberde Jho’nun bugünlerde dünyada belkide en çok aranan iş insanı olduğuna dikkati çekti.

Gazete, Malezyalı Low Taek Jho’nun hızlı bir şekilde Kıbrıs Rum vatandaşlığı talep ettiğini ve bunu alabilmesi için de Başpiskopos Hrisostomos’un 2015 yılında arabuluculuk yaptığının ortaya çıktığını yazdı.

Rum Lider Anastasiadis’in karıştığı altın pasaport skandalı da giderek büyüyor.

AKEL, Rum Yönetimi Lideri Anastasiadis ve Başkanlığın, AKEL tarafından konuya ilişkin yöneltilen soruları yanıtsız bırakmasına ateş püskürüyor.

AKEL Sözcüsü, Anastasiadis’e yönelik “aile tatili için Seyşeller’e gerçekleştirdiği özel ziyareti, hükümetinizin, vatandaş yaptığı Suudi’nin özel uçağıyla mı gerçekleştirdiniz?” şeklindeki soruları yineledi.

(BRT/TAK)

Editör: TE Bilisim