Rum Sağlık Bakanlığı Güney Kıbrıs’ta pozitif olduğu teyit edilmiş 4 yeni korona virüs vakası açıkladı.
Rum radyosuna göre, Bakanlıktan yapılan resmi açıklama, Nöroloji ve Genetik Enstitüsü’ne dayandırıldı duyurdu.
Nöroloji ve Genetik Enstitüsü’nün Rum Sağlık Bakanlığı’na, 4 yeni pozitif vaka saptandığı bilgisi ilettiği kaydedilen Bakanlık açıklamasına göre vakaların ikisi dün Larnaka Havaalanı’ndaki kontroller sırasında saptandı. İngiltere’den Güney’e giden iki kişi, kontrollerde yüksek ateş saptanması üzerine Lefkoşa Rum Genel Hastanesi’ne gönderilerek özel donatılmış alanda tedavi altına alındı. 
Üçüncü kişi, yüksek ateşi olduğu için Rum sağlık birimleriyle iletişime geçti ve dünden beridir Limasol Genel Hastanesi’nde oluşturulmuş özel bölümde tedavi ediliyor. 
Dördüncü kişi de korona virüs semptomları gösterdiği için kendi evinde karantinada olan bir şahıstı.
Rum Sağlık Bakanlığı Epidemiyolojik Gözetim Birimi halen bu dört vaka ile temasa geçmiş olan kişileri tespit etmek ve gerekli tahlilleri tahlil yapmak üzere harekete geçti. 
Rum haber kaynakları korona virüs testi pozitif çıkan 4 hastadan ilk 3’ünün erkek, sonuncusunun kadın olduğu bilgisini de geçti. 
Bu arada Güney’de teyit edilen vaka sayısı toplam 6’ya yükseldi. Vakaların tümünün de Kıbrıslı Rum olduğu, bu arada son 4 vakadan hiçbirinin ilk 2 vakayla bağlantısı olmadığı kaydedildi.

Editör: TE Bilisim