Değirmenlik Belediyesi sınırları içinde ikamet eden yaşlı ve engellilerin faydalanabileceği “Gündüz Bakım Merkezi” bugün düzenlenen törenle açıldı.

65 yaş üzeri yaşlılara ve yaş sınırlaması olmaksızın engellilere hizmet verecek merkez Değirmenlik Belediyesi tarafından Avrupa Birliği’nin (AB) finansal desteğiyle Meriç köyü yakınına inşa edildi.

El işi, aktivite, eğitim, televizyon, egzersiz, dinlenme odaları, mutfağı, iç ve dış bahçesi olan Gündüz Bakım Merkezi’ne ulaşım, Değirmenlik Belediyesi tarafından sağlanacak.

Merkezin in bugünkü açılış töreni folklor gösterisiyle başladı.

Törene, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, bazı bakan ve milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, AB yetkilileri bölge belediye başkan ve muhtarları, yöre halkı ve çok sayıda davetli katıldı.

IŞISAL

Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, açılış töreninde yaptığı konuşmada, projenin 2008’de AB destek ofisine sunulduğunu ifade ederek, 2011’de onaylanan projenin yapına 2013’te başlanıldığını söyledi.
Işısal, AB’nin 297 bin Euro sağladığı projeye Değirmenlik Belediyesi’nin 260 bin Euro verdiğini söyledi.

Osman Işısal Gündüz Bakım Merkezi’nin toplamda 557 bin Euro’ya mal olduğunu kaydetti.

PROJE

Törende, Değirmenlik Belediyesi Gündüz Bakım Merkezi Projesi Koordinatörü İpek Aksular Altun ve Değirmenlik Belediyesi Gündüz Bakım Merkezi Projesi Koordinatörü ve Yaşlılara Hizmet Projesi Sorumlusu Laden Serinsu Konuşur proje hakkında bilgi verdi.

İlk sözü alan Altun, Yaşlılara Hizmet Projesi kapsamında, yaşlıların evlerinden kopmadan, yaşıtlarıyla vakit geçirebileceği bir ortama ihtiyaç duyduğunun tespit edildiğini belirterek, çalışmaların bu ihtiyacın giderilmesi için başlatıldığını söyledi.

Gündüz Bakım Merkezi Projesi Koordinatörü İpek Aksular Altun, Değirmenlik Belediyesi İmar ve Bayındırlık Şubesi, Yaşlılara Hizmet Projesi Sorumlusu Laden Serinsu Konuşur, projenin ihalesini yürüten Kayas Construction Ltd. ,binanın tasarımını üstlenen Esquisse Design Architecture firması, AB Program Yönetimi Birim Destek Ekibi uzmanları, Belediye Başkanı Osman Işısal ve meclis üyeleri ve Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nin projedeki rolüne dikkat çekti.

Değirmenlik Belediyesi Gündüz Bakım Merkezi Projesi Koordinatörü ve Yaşlılara Hizmet Projesi Sorumlusu Laden Serinsu ise, konuşmasında dünyada ve ülkede artan yaşlı nüfusa paralel olarak yaşlılık sürecinde karşılaşılan fonksiyonel, zihinsel, sosyal, ekonomik ve psikolojik sorunlara yönelik hizmetlerin gün geçtikçe önem kazandığını söyledi.

Gündüz Bakım Merkezi’ndeki hizmetleri 2 başlık altında toplamanın mümkün olduğunu ifade eden Konuşur, bu hizmetlerin birincisinin sağlığı korumaya ve geliştirmeye, ikincisininse sosyal aktivitelere yönelik olduğunu belirtti, “Bu proje ülkemizde bir ilk” dedi.

FORESTİ

Gündüz Bakım Merkezi’nin açılış töreninde AB Kıbrıs Türk Yardım Masası Bölüm Şefi Michela Foresti de bir konuşma yaptı. Foresti, AB komisyonunun Kıbrıs Türk toplumuna desteklerinin devam edeceğini vurguladı.

Komisyonun hibelerinden yararlananların halkın ihtiyaçlarını karşılayacak projeler seçtiğini ve projelerin kararlılıkla sürdürüldüğünü belirten Foresti, bunun sevindirici olduğunu söyledi.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, ülkede her gün yeni güzelliklerin hizmete girdiğini ifade ederek, “Yerel yönetimlerin tek amacı hizmet ettikleri halkın yaşamını kolaylaştırmak, hayat kalitesini artırmak olmalı” dedi.

Konuşmaların ardından binanın açılışı yapıldı. Davetliler merkezi dolaştı ve davetliler için video gösterimi yapıldı. Gündüz Bakım Merkezi’nin pastasının kesilmesinin ardından Lefkoşa Türk Belediyesi Senfoni Orkestrası müzik dinletisi sundu. Tören kokteylle sona erdi. 
Editör: TE Bilisim