İş kazasında ölen işçiyle ilgili tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan işadamı Ömer Gültekin, Star Kıbrıs’a konuştu: 

Gönyeli’deki iş kazasıyla ilgili tutuksuz yargılanmak üzere kefaletle serbest bırakılan işadamı Ömer Gültekin, Star Kıbrıs’a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kendisinin suçlanmasının adaletsizlik olduğunu söyleyen Gültekin, “Neyim varsa satıp, adadan ayrılacağım” dedi. 

Saray Otel ve Liman Otel Casino’nun sahibi olan, Gönyeli’de üçüncü oteli yaptıran Bafra’da 100 milyon dolarlık dördüncü otelin planını yapan işadamı Ömer Gültekin, yılda devlete yılda 15 milyon TL vergi ödüyor. 

Star Kıbrıs’a yaptığı açıklamada kazadan dolayı son derece üzgün olduğunu ifade 
eden Gültekin, “Bir kardeşimizi böyle elim bir olayda kaybetmenin acısı sonsuzdur dedi. Buna karşın yaşanan olayda gidenin can olduğunu geri getirilemeyeceği de ortadadır. Ben kendime düşen sorumlulukları yerine getirdim. Güvenlik önlemi için gerekli tüm tedbirlerin alınmıştı. Hayatını kaybeden çalışan, iki kez kemerini takması yönünde yanındaki iş arkadaşı tarafından da uyarılmış” diye konuştu. 

Gültekin açıklamasında çok üzgün olduğunu yineleyerek yetkililerin konuya yaklaşım şekli nedeniyle aldığı kararın arkasında olduğunu ve mal varlığını satıp ülkeden ayrılacağını belirtti. Gültekin bu konuda ilk adımı da dün attı. Bazı varlıklarının satışı için düğmeye bastı. 

Ayrıntılar Star Kıbrıs'ta

Editör: TE Bilisim