Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, Gazimağusa’nın en gözde yeri Gülseren bölgesindeki deniz sahilinin yağmalanarak, bölgeye tersane inşa edilmek istendiğini ileri sürdü.

Özkardaş, “Gazimağusa halkı olarak örgütlenmeli, hem Serbest Limanı içinde ne olduğu belli olmayan ve yıllardır Karakol İlkokulu'ndaki çocuklarımızın sağlığını tehdit eden konteynerlerle rafineri artıklarını kaldırtmalıyız, hem de Gülseren’e tersane yapımını engellemeliyiz” dedi.

Mehmet Özkardaş, konuyla ilgili açıklamasında, “bugüne kadar gelmiş geçmiş en kötü ve en beceriksiz hükümet” olduğunu iddia ettiği hükümetin icraatlarını eleştirdi.

Haspolat Arıtma Tesisi’nin ilgisizlik ve sorumsuzluktan dolayı aylardır taştığını, her tarafa pis kokularla hastalık saçtığını, lağım sularının Gazimağusa’yı dahi tehdit eder hale geldiğini ileri süren Özkardaş, “Her konuda olduğu gibi bu konuda da duyarsız kalan hükümet, koltuk kavgasından başını kaldırıp da memlekette neler oluyor diye bakmıyor” dedi.

Özkardaş, Gazimağusa’ya ulaşan ve halk sağlığıyla birlikte doğal yaşamı da tehdit eden lağım suların önünü keserek, bölge halkını tehlikeden kurtardığı için Mağusa Belediye Başkanına dava okunaca yönündeki haberlere de değinerek, şöyle devam etti:

“Bir dava değil, bin dava okuyunuz! Zaten sizin işiniz budur! Ülkesini ve doğayı seven herkese dava açın, içeri tıkın! Ama sakın vergi kaçıranlara, mafyalara, çetelere, işbirlikçilere, emek soyguncularına dokunmayın, onları incitecek herhangi bir yasal düzenlemeyi yanlışlıkla da olsa yapmayın”

Editör: TE Bilisim