Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, ilk ziyaretini bu sabah Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ne yaptı.Başhekim Dr. Rifat Siber’le görüşen Bakan Gülle, hastane servislerini de gezdi ve doktorlardan bilgi aldı.

“BURHAN NALBANTOĞLU SAĞLIĞIN KALBİ”

Ziyaret sırasında basına açıklama yapan Bakan Gülle, Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin sağlığın kalbi olduğunu söyleyerek, “Dolayısıyla sağlıkta durum tespiti yapmak için ziyarete buradan başladık” diye konuştu.

Ahmet Gülle, hastane çalışanlarının işini iyi yaptığını ifade ederek, başlatılan ve başlatılması düşünülen projeleri ileriye götürmek için ekip ruhuyla çalışacaklarını belirtti.

“HEM HASTALARIN, HEM ÇALIŞANLARIN MEMNUN OLACAĞI BİR SİSTEM...”


“Hekim kapasitemizi, sağlık ordusu kapasitemizi en iyi şekilde kullanarak, çağdaş, kolay ulaşılabilen, hızlı müdahale edilebilen, kaliteli sağlık hizmeti verebilen bir yapı oluşturmaya çalışacağız” diyen Gülle, hem hastaların, hem çalışanların memnun olacağı bir sistemi oluşturmayı hedeflediklerini vurguladı.

Gülle, bu hedefe ulaşmak için gereken altyapı ve iş gücünün mevcut olduğunu kaydederek, “Bunları daha iyi organize ederek daha ileriye götürmeye çalışacağız” dedi.

“Gördüğümüz kadarıyla çok iyi planlamalar, çok iyi çalışmalar var. Bayrak yarışını biz devraldık; daha ileriye götürmeye ve bizden sonrakilere devretmeye çalışacağız” şeklinde konuşan Gülle, hastane çalışanlarına verdikleri hizmetlerden ötürü teşekkür etti. 
Editör: TE Bilisim