Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, bugün Beliz Belgen Kaygısız başkanlığındaki Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Birliğini kabul etti.

Sağlık Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, fizyoterapistlerin ‘8 Eylül Fizyoterapistler Günü’nü kutlayan Bakan Gülle, sorunların çözümünde işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

“Hükümet her alanda değişim ve reform yapma hedefiyle göreve geldi” diyen Bakan Gülle, ekonomik ve sürdürülebilir bir sosyal yapılanmanın oluşturulması için verimlilik, organize olma, kolektif çalışma ve sorunların katılımcı anlayışla çözülmesi gerektiğini söyledi.

Sağlık alanında nitelikli personel olmasına rağmen iyi performans ortaya konulamadığını ifade eden Bakan Gülle, bunun sağlık çalışanlarıyla birlikte yapılacak organizasyonla sağlanabileceğine işaret etti.

Sorunların çözümü için işbirliğinin önemine de işaret eden Bakan Gülle, sağlıktaki sorunları ötelemeyeceklerini kaydetti.

Bakan Gülle, “Ülkemizde çok kaliteli bir sağlık ordumuz var. Bunu organize etmek ve kaliteli, çağdaş, insanlarımıza yaraşır, arzu edilen sağlık hizmetinin verilmesini sağlamak için çalışacağız” dedi.

Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Birliği Başkanı Beliz Belgen Kaygısız da kendilerini anlayan birisinin bakan olmasının sevindirici olduğunu belirterek, Bakan Gülle’ye hayata geçmeyen yasaları ile birliğin sorunları hakkında bilgi verdi. 
Editör: TE Bilisim