Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Yakın Doğu Hastanesi’yle alacak verecek konusunda sıkıntıların var olduğunu doğruladı ve sıkıntıların daha da büyümesini önlemek için bu Hastaneyle daha net bir antlaşma yapmak istediklerini belirtti.

Ahmet Gülle, bugün Bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, Yakın Doğu Hastanesi ile Ağustos ayı sona eren mevcut protokole, net olmadığından yeniden imza atılmayacağını belirtti.

Basın toplantısında Ahmet Gülle, devlet hastanelerinde sağlık sorunu çözülemeyen hastaların tedavi alabilmesi için Yakın Doğu Hastanesi de dahil ülkedeki özel hastaneler ile Türkiye’deki bazı hastanelerle protokoller yapıldığını, Yakın Doğu Hastanesi’yle de ilk olarak 11 Ağustos 2011’de imzalanan protokol kapsamında “sürekli problemler yaşandığını, özellikle faturalarla ilgili sıkıntılar yaşadıklarını” anlattı.

“HASTANE FATURALARIYLA BAKANLIĞIN DEĞERLENDİRMELERİ FARKLI”

Yakın Doğu Hastanesi’nden gönderilen faturalarla Sağlık Bakanlığı’nın değerlendirmeleri arasında farklılıkların tespit edildiğini kaydeden Gülle, Kasım 2011’e kadar gönderilen faturaların bir kısmı üzerinde Yakın Doğu Hastanesi’yle uzlaşıya varıldığını ancak Kasım 2011’den sonra söz konusu hastane tarafından Bakanlığa herhangi bir fatura gönderilmediğini söyledi.

Talepte bulunmalarına rağmen faturaların yine de gönderilmediğini ve konunun mahkemelik olduğunu ifade den Gülle, “Burada belirsiz olan bu yapının daha fazla devam etmesi büyük bir sıkıntı yarattı” dedi.

Protokol bitiş tarihi olan 11 Ağustos’tan 40 gün önce, “belirsizliklere neden” protokolün yenilenmesine taraf olmadıklarını, bir paket antlaşma şeklinde yeni bir antlaşma yapmak istediklerini Yakın Doğu Hastanesine bildirdiklerini belirten Gülle, söz konusu yazının ardından Yakın Doğu Üniversitesi yetkilisi ile sadece bir görüşme yapıldığını anlattı.

Sayıştaylığın da, 2012’de yenilenen protokolün “iyi bir protokol olmadığını”; bir önceki protokole göre devleti daha çok zarara sokan bir protokol olduğunu belirten yazısının bulunduğunu ifade eden Gülle, “Tüm kurumlarımızla işbirliğini sürdürmek isteriz, çalışmaları sürdürmek isteriz ancak mutlaka yapılan çalışmaların, yapılan işlerin çok net olması, tartışılır olmaması gerekir…Bizim istediğimiz antlaşmanın net olması” dedi.

HASTALARIN YAPTIĞI HARCAMALAR FATURA KARŞILIĞI İADE EDİLECEK

Hastaların mağdur olmaması adına Sağlık Kurulu’ndan sevk alan hastaların, Yakın Doğu Hastanesi’nde aldıkları tedavinin karşılığında yaptıkları harcamayı, fatura beyan etmeleri takdirde bakanlıktan geri alabileceklerini belirten Gülle, tedavisi devam eden hastaların da tedavisini Yakın Doğu Hastanesi’nden almaya devam edebileceğini söyledi.

Gülle, Devlet hastanelerinin dıştan, en çok radyoterapi, bir görüntüleme yöntemi olan “pet” uygulaması, yoğun bakım ve özellikli uygulamalarda, özel ve Türkiye’deki hastanelerle işbirliğine ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Yerel bir basın organında yer verilen Yakın Doğu Hastanesi’ne 80 milyonluk borçla ilgili olarak Gülle, 2011 Kasım ayından itibaren fatura gönderilmediğinden, borcun ne kadar olduğunu da bilemediklerini ifade etti.
Editör: TE Bilisim