Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen) dün Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nın karşısında bulunan, Şair Nedim Sokak No:3/1 Çağlayan adresindeki yeni binasına taşındı.

Sendika’dan yapılan yazılı açıklamaya göre binanın açılışında verilen kokteyle Lefkoşa, Mağusa, Girne, Gemikonağı ve Ercan gümrük şubelerinde görev yapan sendika üyeleri yanında, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Başkanı Güven Varoğlu, Genel Sekreteri Şener Elcil ve Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Genel Başkanı Arslan Bıçaklı da katıldı.

Açılış öncesinde konuşan Güç-Sen Yönetim Kurulu Başkanı Erol Emin, sendikanın 1994 yılında zor şartlar altında kurulduğunu, ilkelerinden ve doğru bildiği yoldan hiç sapmadığını söyledi.

Emin, “Üyelerimiz ve sendikamızın 19 yıllık mücadelesinin ardından, bugün kendi binamıza sahip olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Güç-Sen Yönetim Kurulumuzun en büyük hedeflerinden biri sendikamızın kurumsallaşmasıydı. Bu yönde atılan adımlardan bir tanesi de kendi binamıza sahip olmaktı. Artık, tüm üyelerimizin her türlü ihtiyaçlarına cevap verebilecek, hepimize ait bir binamız var” dedi.

Binanın açılış kurdelesini Güç-Sen Yönetim Kurulu Başkanı Erol Emin, Güç-Sen’in ilk Başkanı Mustafa Sabancı ve Güç-Sen’in genç üyelerinden Hatice Ünverdi Duvarcı kesti.

Editör: TE Bilisim