"Kısa süre önce Maliye Bakanlığı’nda, Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ve Tıp-İş temsilcilerinin katılımıyla, ülkemizdeki sağlık sistemi ile ilgili sorunların değerlendirildiği bir toplantı yapılmıştır.
Bu toplantıya, ülkemizdeki sağlığın yarısının yükünü kaldıran serbest hekimler ve özel sağlık kuruluşlarının temsilcilerinin davet edilmemesi büyük eksikliktir. 23 Ağustos 2016 tarihinde ikincisi yapılacak toplantıda, bu eksikliğin giderilmesi sağlıklı bir yaklaşım olacaktır.
Ne kadar vahimdir ki, bir taraftan toplantının, ‘’vatandaşların anayasal hakkı olan kamu sağlık hizmetinden tam anlamıyla yararlanması’’ amacıyla yapıldığı öne sürülürken, diğer taraftan vatandaşımıza sağlık hizmeti vermekle görevlendirilmiş kamu hekimleri mesai saatlerine uymamaya, gayri yasal bir şekilde ikinci işlerini yapmaya da devam etmektedir. Bunun son günlerde yaşanan en çarpıcı örneklerinden birisi de, cerrahi bir branşta, kadrolu bir klinik şefinin, sorumlu olduğu devlet hastanesinde sadece birkaç saat hizmet verdikten sonra özel bir üniversite hastanesinde çalışmaya devam etmesi ve o hastanede nöbet tutmasıdır.
Ne yazıktır ki, kamu hekimlerinin temsilcisi kurumlar, Anayasal zorunlulukları olan, mesaiye ve ikinci iş yasağına uyma konularını, kamu hekimlerinin özlük haklarının düzenlenmesi sürecinde pazarlık unsuru yapmaya devam etmekte, daha da ileri giderek, her zamanki taktikle, taleplerinin karşılanmaması durumunda, greve giderek, halkımızı anayasal hakları olan sağlık hizmetlerinden mahrum etme tehdidinde bulunmaktadırlar.
Böyle bir durumda, Ombudsperson Sayın Emine Dizdarlı’nın, geçtiğimiz günlerde söylediği: ‘’İnsanlar yasalara uymalıdır, yasalar insanlara değil!’’ sözlerini konunun tüm muhataplarına hatırlatırken, Serbest Çalışan Hekimler Birliği Yönetim Kurulu olarak, halkımızın sağlığı üzerinden yapılacak tüm pazarlıkların karşısında kararlılıkla durmaya devam edeceğimizi tüm kamuoyu ile paylaşırız..."

Saygılarımızla.

Dr.Remzi Gardiyonoğlu
K.T.Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı
Editör: TE Bilisim