İzmir'deki hain terör saldırısında şehit düşen polis Fethi Sekin için İzmir Valiliği önünde düzenlenen törende gözyaşları sel oldu.

Şehit Sekin'in eşi Rabia Sekin ile çocukları Nisanur (10), Tolunay (11) ve Dila (16) güçlükle ayakta dururken, İzmir Saat Kulesi'nin önünü dolduran binlerce İzmirli, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı atarak gözyaşı döktü.Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İzmir'in işgali sırasında ilk kurşunu atan Hasan Tahsin'i hatırlatarak, "Fethi kardeşimiz sadece şehit olmadı. Birçok vatandaşımızın şehit ya da gazi olmasına engel oldu. Büyük bir faciayı önledi. İzmir bu noktada geçmişte de büyük sınavlar verdi. Hasan Tahsin buradan ilk kurşunu sıktığında ateş bütün Türkiye'yi kapladı. Bugün hür ve bağımsız bir ülkede yaşama imkanımız oldu" dedi.

Törende güçlükle konuşan İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ise "Vatan uğruna can veren cesur, inançlı, asil şehidim. Seni kelimelere sığdıramam. Seni yerlere göklere sığdıramam. Senin yerin milletimin kalbi, bu vatanın bağrıdır" diye konuştu.

Fethi Sekin memleketi Elazığ'da toprağa verilecek.

Editör: TE Bilisim