Kıbrıs Türk halkının yakından tanıdığı, yıllarca öğretmenlik ve okul müdürlüğü yapmış, özelde spor camiasının genelde kamuoyunun sevdiği saydığı isimlerden Mehmet Rifat Akyerli hayata gözlerini yumdu.

20 Temmuz 1943 doğumlu olan Kıbrıs Türk halkının “Akyerli hocası” Mehmet Akyerli uzun süredir verdiği yaşam mücadelesine yenik düştü ve tüm sevenlerini yasa boğdu.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Yardımlaşma Kooperatifi Ltd.(ÖYAK Bankası)’nın 1978 yılındaki kurucularından olan, Yenicami Ağdelen Kulübü aşığı, Haydarpaşa Ticaret Lisesi’nin unutulmaz öğretmenlerinden ayni zamanda müdürlerinden olan Mehmet Akyerli için 25 Şubat Çarşamba günü cenaze töreni düzenlenecek.

Mehmet Akyerli hayatta iken sıkca dile geitirdiği şekilde, istediği gibi bir cenaze töreni düzenlenmesi için sevenleri ve öğrencileri organize olmaya başladı.

Mehmet Akyerli hoca için ilk olarak 25 Şubat Çarşamba günü sabah saat 10.00’da Yenicami kulübünde tören düzenlenecek. Kulübün ardından yine ayni bölgede bulunan ÖYAK Bankası önünde temsili bir tören tertiplenecek ve ardından Akyerli’nin naaşı Lefkoşa’daki İsmail Safa Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Lefkoşa Mezarlığı’na defnedilecek. 

Editör: TE Bilisim