Gazimağusa Belediyesi’nin bu yıl 17.’sini düzenlediği Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali, dünyaca ünlü starları Kıbrıs’a taşıyan programına Goran Bregovic konseriyle devam ediyor. Salamis Antik Tiyatro’nun büyüleyici atmosferinde yarın (24 Haziran) saat 21:00’da sahneye çıkacak Balkan müziğinin önemli ismi Goran Bregovic Düğün ve Cenaze Orkestrası (Weeding ve Funeral Band) ile birlikte, 9 yıl aradan sonra yine festival seyircisiyle buluşacak.
Je Veux” şarkısı ile dünyada büyük bir başarı elde eden Fransız şarkıcı ZAZ konseri ile açılan 17.Uluslararası Mağusa Kültür Sanat Festivali, yine bir dünya yıldızını daha ağırlayacak.

Film müziğine ilk olarak 1978'de Mica Milosevic'in Nije Nego filmiyle başlayan Bregovic , en renkli ortaklığı yönetmen Emir Kusturica ile yaptı. 1989'da “Dom Za Vesanje”, 1993'de “Arizona Dream”, 1995'de Cannes Film Festivali’ni kazanan “Underground “ve 1998'de “Crna Macka” gibi Emir Kusturica filmlerinin müziklerini yaparak Kusturica ve Bregovic çok başarılı bir ikili haline geldi. Sanatçının parçalarından bazıları Sezen Aksu, Oya-Bora ve Candan Erçetin gibi Türk müzisyenler tarafından Türkçe sözlerle seslendirilmiştir.

Bu yıl 17 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen 17. Uluslararası Mağusa Kültür Sanat Festivali kapsamında, 27 Haziran’da İnce Saz Grubu, 1 Temmuz’da Bülent Ortaçgil ve Birsen Tezer, 4 Temmuz’da Rojas Ve Rodriguez" Flamenko Topluluğu, 9 Temmuz’da Luz Casal, 11 Temmuz’da yerli gruplarımızdan Erkan Erzurumlu ve Grubu, 15 Temmuz'da Natalie Cole konseri yer alacak.
Festival kapsamındaki diğer etkinliklerin bilet fiyatları şöyle: “Rojas Ve Rodriguez Flamenko Topluluğu” ve “Natalie Cole” 30 TL, “Bülent Ortaçgil ve Birsen Tezer”, “ZAZ”, “İnce Saz” ve “Luz Casal” 20 TL, “Kabare Oyunu” ve “Erkan Erzurumlu ve Grubu” 10 TL
 
Editör: TE Bilisim