Gönyeli Belediyesi, kentteki tüm palmiye ve hurma ağaçlarının ilaçlandığını ve kayıt altına alındığı açıkladı.

Gönyeli’de bulunan palmiye ve hurma ağaçlarının Gönyeli Belediyesi’nin başlattığı çalışmalar kapsamında koruma altına alındığı bildirildi.

Palmiye ve hurma ağaçlarında palmiye böceğine karşı kökten ilaçlama yöntemiyle koruma amaçlı mücadele başlatan Gönyeli Belediyesi’nin, zarar görmüş hurma ve palmiyelere yönelik de müdahalesini tamamladığı ifade edildi.

Gönyeli Belediyesi’nden yapılan açıklamada, bir ay içerisinde kentteki tüm palmiye ve hurma ağaçlarının ilaçlandığı ve kayıt altına alındığı kaydedildi.

Yapılan kayıt altına alma işleminde Gönyeli’deki palmiye ve hurma ağaçlarının sayısı da ortaya çıkarıldı. Buna göre ekiplerin yaptığı çalışmayla 2 bin 37 adet palmiye ağacı ve 2 bin 64 adet hurma ağacı kayıt altına alındı.

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli konuyla ilgili yaptığı açıklamada Gönyeli’de palmiye ve hurma ağaçlarını tehdit eden palmiye böceğine karşı aktif bir mücadele başlattıklarını ve bu mücadelenin yapılan çalışmalarla tamamlandığını ifade etti.

Sadece kamuya ait ağaçların değil şahıslara ait ağaçların da koruma altına alındığını kaydeden Benli, “Her ağaç kamusal bir mülktür. Geleneğimizde önemli yeri olan bu ağaçları korumak yasal sorumluluk olmamakla birlikte çağdaş belediyecilik anlayışımızın bir parçasıdır” ifadelerini kullandı. 
Editör: TE Bilisim