KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, tüm öğrencilere haftada bir test zorunluluğu getirilmesi gerektiğini savundu.

Şener Elcil yaptığı yazılı açıklamada, iki hafta öncesine göre ilk öğrenim okullarında bulaş oranının ikiye katlandığını, 12 yaş altındaki çocuklara test zorunluluğu olmamasına ve seyreltilmiş eğitime geçilmesine rağmen, bulaş oranlarının orta eğitim okullarınkine yakın olduğunu ifade etti.

Döviz kurları... Döviz kurları...

Pandeminin yüz yüze eğitimi tehlikeye sokmadan haftada bir testin tüm öğrenci gruplarına zorunlu yapılması gerektiğini ifade eden Elcil, “Okulların önlemler konusunda her alandan daha fazla önemsenmesi gerektiğini Sağlık Bakanlığı’na hatırlatırız” dedi.

Gönyeli İlkokulu’nda yüz yüze eğitime haftalık test koşulu ile 6 Kasım Pazartesi yeniden başlanacağını kaydeden Elcil, Gönyeli İlkokulu’nda onlarca öğrencinin pozitif çıkması üzerine çevrimiçi eğitime geçilmesiyle okuldaki bulaş riskinin kaldırılmış ve yüz yüze eğitimin uzun süreli sekteye uğramasının önüne geçilmiş olduğunu kaydetti.

Elcil, Gönyeli İlkokulu’nda öğrencilerin 6 Aralık Pazartesi veya 7 Aralık Salı negatif test sonucu ibraz etmesi koşulu ile alınacağını, eğitimin de seyreltilmiş sınıflarda verileceğini hatırlattı.

Editör: Haber Merkezi