Sağlık Bakanı Nuri Gökşin, kurulan teknokrat hükümete toplumun bakış açısının son derece olumlu olduğunu kaydetti.

Sağlık Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, Sağlık Bakanı Nuri Gökşin’in katıldığı bir TV programında yeni hükümetin popülist bir yaklaşımının olmadığı ve halkın istediği icraatların yapıldığı kaydedildi.

Sağlıkta yaşanan sorunları iyi bildiğini dile getiren Gökşin, hastanelerin fiziki altyapı sorunlarının iyileştirilmesi için sürekli yatırımların yapıldığını ancak, yine de bir anda tüm sıkıntıların aşılmasının mümkün olamayacağını belirtti.

Ülkede onkoloji konusunda, hekim eksikliğine bağlı bazı sıkıntıların yaşandığını da kaydeden Gökşin, bu eksikliği Türkiye’den gelen hekimlerle gidermeye çalıştıklarını kaydetti.

Polikliniklerde yaşanan yığılmalar hakkında da açıklama yapan Bakan Gökşin, “Sabahın ilk saatlerinden itibaren polikliniklere yığılma oluyor. Bu durum insanlarımızın bir an evvel hizmet alma isteğindendir. Oysa poliklinik hizmetlerimizin kapasitesi herkese hizmet verebilecek kapasitededir. Otomasyon sisteminin hayat bulmasıyla, tüm bu yığılmaların önüne geçileceğini düşünüyorum” dedi.

Sağlıkta ikinci iş konusunda da açıklama yapan Gökşin, “Bana göre hem sağlıkta hem de kamuda ve görev yapan diğer birimlerde çalışanların ikinci iş yapmaları doğru değildir. Bazı kamu çalışanları, hak ettikleri ücretleri almadıklarını düşündükleri için ikinci iş yapma yönüne gidiyorlar. Ancak dışarıda olup da iş sahibi olmayan gençleri de düşünmemiz gerekir” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Nuri Gökşin, ülkenin en büyük devlet hastanesi olan Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde sürekli yenileme çalışmalarının devam ettiğine de değinerek, hastanede yayalaştırma projesinin hayat bulması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Şu an itibarıyla Devlet Hastaneleri’nde hiçbir ilaçta eksikliğinin olmadığını kaydeden Gökşin, “Zaman zaman anlık ilaç eksiklikleri olabilir. Ancak derhal önlem alıyoruz ve en kısa sürede eksikliği gideriyoruz” dedi.

Gıda güvenliği konusunda da açıklamalarda bulunan Bakan Gökşin, Bakanlar Kurulu kararıyla hazırlanan tüzük kapsamında bir komite oluşturulduğunu ve bu komitenin gıda güvenliği ve gıda yasası konusunda her türlü çalışmayı yapacağını belirtti. 
Editör: TE Bilisim