“Göç Yasası” olarak da bilinen yasaya tabi 2011 yılı sonrası istihdam edilen 165 öğretmen, Cumhuriyet Meclisi önünde eylem düzenledi.

Eylem için kendilerini birbirlerine zincirleyen öğretmenler, düdük ve sloganlarla hükümeti protesto etti. Eylemde “Göç Yasasına Dur De”, “Ayrıcalık Değil Hakkımızı İstiyoruz”, “Kaynak Yok Dediniz Öğretmenin Yasal Hakkı Hazırlık Ödeneğini Gasp Ettiniz”, “Öğretmenler Ücretli Köle Değildir”, “Göç Yasasında Buluşmak Değil, Göç Yasasından Kurtulmak İstiyoruz” pankartları açıldı.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’na (KTOEÖS) bağlı 165 öğretmenin eylemine, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) ve Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Arif Salih Kırdağ da destek verdi.

GÖKÇEBEL: “PES ETMEYECEĞİZ”


KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel eylem sırasında basına yaptığı açıklamada, “öğretmeni zavallı gibi göstermeye, köle muamelesi yapmaya, hayat standardını düşürmeye, insanca yaşamını bitirmeye çalışanların öğretmenin pes etmeyeceğini bilmesi gerektiğini” söyledi.

Defalarca haklarını almak ve öğretmenlerin onurlu yaşaması için Meclis’e geldiklerini söyleyen Gökçebel, “Meclis’e ivedilikle gelen Göç Yasası’nın iptalinin “kaynak yok” denerek gerçekleştirilmediğini fakat diğer taraftan devlete olan 300 milyonluk borcun silinebildiğini” savundu.

Gökçebel konuşmasında üçlü kararnameyle atamaları, yurt dışı ziyaretleri ve örtülü ödenekleri eleştirdi.

Çalışanı emekçiye kırdırtmaya çalışmakla suçladığı hükümetin, 3-4 büyük işadamı ve şirkete ayrıcalıklı davranıp, inşatta çalışan işçiyi önemsemediğini öne süren Gökçebel, hükümetin öğretmene özel sektörü göstererek köle olmaya razı olmasını istediğini savundu.

Gökçebel, hükümeti beceriksizlik ve basiretsizlikle suçladığı konuşmasında, 5 ayrı yasayla bölünen öğretmenin kimseye yalvarmayacağını ve kendi zincirini kendisinin kıracağını vurguladı.

ÖZKARDAŞ

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş da yaptığı açıklamada, bugün hükümette olan CTP-BG yetkililerinin muhalefetteyken söz konusu yasayı hukuk dışı, Anayasa ve eşitlik ilkesine aykırı bulduğunu kaydetti.

Yasayı değiştirmek için “kaynak yok” diyen hükümetin kaynağı ülkede vergi kaçıranlardan, af çıkarmayarak, casino, kumarhane ve antrepolardan sağlayabileceğini iddia eden Özkardaş, “Bu hükümet de önceki tüm hükümetler gibi emekten değil yemekten yanadır” diyerek Kamu-Sen’in öğretmenlerin mücadelesinde yanlarında olduğunu vurguladı.
Editör: TE Bilisim