Kıbrıs Türk Toplumu yıllardır toplumsal varlığını korumak için mücadele etmektedir. Kıbrıs Cumhuriyetinin siyasi ortağı durumunda olan Kıbrıs Türk Toplumu, yaratılan statüko neticesinde toplumsal yok oluşa sürüklenmiştir.

Kıbrıs’ın kuzeyinde yaratılan statüko ve bu statükonun yaratıcıları, bir avuç azınlığı nemalandırırken burada yaşayan insanları aşağılayan, göç yollarına düşüren bir çıkmaz yaratmıştır.

Adamızın Tek Kurtuluşu Ivedi Olarak Adamızda Kalıcı, Federal Bir Çözümdür.

Bugün Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan toplumun geneli bulunduğu noktadan hoşnut değildir. Toplumsal varlığını yok etme eşiğine getiren, bu toplumu siyasi eşit ortak iken yok olma kaygısına düşürenler yıllardır ülkemizi yöneten ve yıllardır kendi politikalarını toplumumuza dayatan statüko bekçileridir.

Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan toplumumuz, kendi kendini yönetmek, Federal bir çözüme ulaşarak, eşit siyasi ortak olmak ve dünya hukuğuna, vatandaşlığına ulaşmak istemektedir. Kara para, fuhuş, kumar, uyuşturucu, insan kaçakçılığı, hukuksuzluk, adaletsizlik, sahtekarlık, hırsızlık cehennemine dönüşen adamızın tek kurtuluşu ivedi olarak adamızda kalıcı, federal bir çözümdür.

Bu sistemsizlikten nemalananlar elbette ki var olan rejimin bekçileri olmaya kendilerini adamıştır.

Toplumumuz kendi kurumlarına sahip çıkarak, kendi ayakları üzerinde durmak istemektedir. Defalarca bu iradesini ortaya koyan halkımızdan Referandum hakkını bile gasp ederek 2. sınıf vatandaş olmasına neden olan politikaların yaratıcıları, Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan tüm topluma yapılan en büyük kötülüğü yaptığı net olarak anlaşılmıştır.

Federal Birleşik Kıbrıs’ın yaratılması için samimi olarak çabalayacak cumhurbaşkanı adayına bu halk oyunu verecektir

Tüm bu gerçekler ışığında Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turunda sandığa gidecek olan vatandaşlarımız oylarını statükonun sona ermesine, demokratikleşmeye, uluslararası hukuğa dahil olmaya, göç yasasının kaldırılmasına, Nükleer santralleri engellemeye, siyasi eşitlik hakkının tesciline, kendi kendini yönetmeye, kendi varlığını tescil etmeye yönelik, Federal Birleşik Kıbrıs’ın yaratılması için samimi olarak çabalayacak olana verecektir.


Yepyeni Bir Cumhurbaşkanı Için Bu Halk Sandığa Gidecektir.

Toplumumuzu geleceğe taşıyacak politikalara ve politikacıya desteğimizin verilmesi gerektiği apaçık belirginleşmiştir. Statükodan yararlanan bir küçük azınlığın karşısında toplumun çıkarlarını savunabilecek, Kıbrıs Türk toplumunun geleceğini aydınlatacak, yolunu açacak Yepyeni bir Cumhurbaşkanı için bu halk sandığa giderek oyunu verecektir.


Tahir GÖKÇEBEL
Başkan
Yönetim Kurulu (a.)
 
Editör: TE Bilisim