Türkiye’den 2 ekibin de katılacağı festivalde, derneğin 5 grubu halk dansları gösterileri sunacak. Etkinlikler arasında iki söyleşi, bir belgesel gösterimi ve konser de yer alıyor.

9 Eylül’e kadar sürecek festivalin bu akşamki ilk etkinliği, Göçmenköy Belediye Parkı’nda saat 20.00’de “Göçmen evleri-Göçmenlik-Göçmenköylülük” konularındaki söyleşi olacak.

Hakkı Atun, Şevket Rado, Hasan Hastürer ve Mehmet Özsoy’un konuşmacı olacağı söyleşinin moderatörlüğünü Çiğdem Dürüst yapacak.
Yarın saat 19.30’da Taşkınköy Spor Kulübü-Göçmenköy Belediye Parkı güzergahında kortej yürüyüşü yer alacak.

4 Eylül Perşembe akşamı saat 19.30’da Taşkınköy Spor Kulübü’nde; 5 Eylül Cuma akşamı saat 19.30’da ise Göçmenköy Belediye Parkı’nda halk dansları şölenleri yapılacak.

6 Eylül Cumartesi akşamı saat 20.00’de Göçmenköy-Taşkınköy Kültür Derneği Binası’nda “Sanayi Holding Belgeseli” gösterilecek.

8 Eylül Pazartesi akşamı saat 20.00’de, Taşkınköy Spor Kulübü’nde “Türksen Evleri-Taşkınköy-Taşkınköylülük” konulu söyleşi var. Lütfi Özter, Arslan Bıçaklı, Mustafa Tolga, Arif Aktaş ve Derviş Dizliklioğlu’nun konuşmacı olacağı söyleşinin moderatörü Çiğdem Dürüst.

Festival, 9 Eylül Salı akşamı 19.30’da Göçmenköy Belediye Parkı’nda müzik şöleniyle tamamlanacak. Gecede LTB Kent Orkestrası, Arda Gündüz, Gurup Simologrus, Sol Anahtarı, Cengiz Topel Bektaş, Grup Çağdaş (Hasan Beşok, Sevay Kalkan, Buzikisiyle Doğan), Mustafa Alkapon ve Grup Teleks şarkılar seslendirecek.
Editör: TE Bilisim