Muhalefet koltuklarında oturdukları süre içerisinde KTHY ve ETİ çalışanlarının yanında olan, bizlere yapılanların anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu savunan ve ekonomik gerekceleri öne sürerek hakkı olana hakkını vermemenin hükümetin görevi olmadığını söyleyen dönemin ana muhalefet parti başkanı günümüzün Başbakanı Sn. Özkan Yorgancıoğlu bugün iktidar koltuğunun rehaveti ile dün vermiş olduğu sözleri hatırlamıyor yada hatırlamak istemiyor.

Sn. Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun partisine mensup 4 milletvekilinin meclise sunduğu ve oybirliği ile ivediliği alınan özelleştirme değişiklik yasa tasarısı ile ilgili hiçbir adım atmaması yanında kendi partisine bağlı milletvekillerinin sunmuş olduğu yasa önerisine olumsuz görüş vermesi ve görüşme taleblerimize kayıtsız kalması üzerine Başbakanlık önünde 12-13 Kasım tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz eylemler neticesinde 13 Kasım 2014 tarihinde Başbakan ile KAMU-SEN ve HAVA-SEN arasında KTHY ve ETİ çalışanlarının özelleştirme yasası kapsamında Hukuki ve mali haksızlığa uğradıklarının altı çizilerek 31 Ocak 2015 tarihine kadar çözümlenmesi yönünde protokol imzalanmıştı. Ancak yapılan toplantılar neticeisinde Başbakanlık Müsteşarı Sn. Alpay Avşaroğlu kendi milletvekilleri tarafından sunulan yasa önerisini kabul edemeyeceklerini belirtmiş ve sorunun hayat pahalılığı (HP) üzerinde yapılacak değişikliklerle yıllar içerisinde çözmeye çalışacaklarını belirterek tarafımıza gayri ciddi ve imzasız bir kağıt parçası sunmuştur. Amaçlarının KTHY ve ETİ çalışanlarına uygulanan hukuksuzluğun ortadan kaldırılması yerine günü geçiştirme politikası olduğu bu vesile ile ortaya çıkmıştır.

Bizler KTHY ve ETİ çalışanlarının çoğunlukta örgütlü bulunduğu HAVA-SEN ve KAMU-SEN olarak hükümetin sunduğu gayri ciddi ve samimiyetsiz sorunu çözmeye odaklı olmayan bu önerisi karşısında görüşme masasında olmayacağımızı belirtir,talebimizin mecliste oybiriği ile ivediliği alınan özelleştirme yasa tasarısının ivedilikle komitede görüşülüp genel kurulun gündemine getirilerek oylanması olduğunu birkez daha belirtir,Başbakan Sn.Özkan Yorgancıoğlu’nu verdiği sözlerin arkasında durmaya ve kendi partisine bağlı 4 Milletvekilinin sunduğu yasa önerisine sahip çıkmaya davet ederiz..
KTHY ve ETİ çalışanları olarak çocuklarımızın geleceğinin ipotek altına alınmasına müsade etmeyeceğimizi birkez daha belirtir, bundan sonra yaşanacaklardan Başbakan Sn. Özkan Yorgancıoğlu’nun sorumlu tutulacağını tüm kamuoyu’nun bilgisine getirir,saygılar sunarız.


Editör: TE Bilisim