Sürecin başladığı günden bu güneGazimağusa Belediyesi ve ilçe emniyet kurulunun almış olduğu kararlar doğrultusunda (Maske, Sosyal mesafe ve Hijyen) konusunda çok hassas hareket etmişler.

Kamu kurum ve kuruluşlarına vatandaşların yoğunluk gösterdiği marketlere güvenlik personeli koyup maske ve sosyal mesafeye dikkat etmişler. Gazimağusa Belediye bünyesinde bulunan Mağusa Gelişim Akademisinde ( MGA) YAKLAŞIK 80 bin maske üretip polis, itfaiye, Devlet daireleri, yaşlı bakım evleri ve vatandaşa dağıtmışlar. Yine yoğunluk yaşanan noktaları düzenli şekilde sağlık birimi ile düzenli ilaçlama gerçekleştirip hijyen önlemlerini almış. Eczane, market ve kamu kurumlarına vatandaşla yüz yüze gelen noktalara separatör yaptırarak temas ve hijyeni sağlamış bununla ilgili hiçbir işletmeden para talep etmemiş. Zabıta birimi ile düzenli kontroller yaparak vatandaşı bilinçlendirmiş. Park ve belediyeye ait sosyal tesisleri kontrollü olarak kapatarak vatandaşın güvenliği anlamında güçlü irade sergilemiştir.

Bunların yanında sosyal yardımlaşma anlamında da belediye bütçesinde Hane halkına yardım ( muhtaç ve yoksullara yardım) kaleminden belediye Meclis üyeleri ile alınan karar doğrultusunda yardım kalemini artırarak binlerce aileye yardım ve destekte bulunmuş bu desteğe vatandaş ve iş adamları da katkıda bulunmuş.

Ada genelinde bölgelere göre covid-19 dağılımına bakıldığında Belediyenin ve vatandaşların diğer bölgelere oranla daha dikkatli ve sorumluluk sahibi tutum izlediği görülmektedir. Gazimağusa Belediye başkanı İsmail ARTER bu süreci İlçe Emniyet Kurulu ile birlikte iyi yönettiklerini ifade etmekte.

Bununla da kalmayıp 2021 yılı itibari ile de mevcut Belediye geliriyle asfalt ihalesine çıkmış.Tespit edilen sorunlu noktalar ve yıllardır kangren olmuş yolların yapımı ve ıslahına hızlı bir şekilde başlanmış. Özellikle serbest Liman çıkışının olduğu yolun genişletilip asfaltlanması hem liman açısından hem bölge halkı tarafından takdir toplayacak nitelikte bir girişimdir.

1974 öncesi yapılmış olan ve daha sonra çeşitli nedenler ile çökmüş, kapatılmış olan Çanakkale göletine bağlanan drenaj hattı tesbit edilip tamiratı, tadilatı ve ek bağlantıları yapılarak yaklaşık 3.5 km’lik drenaj hattı aktif hale getirlmek üzeredir. Bu sayede yıllarca sorun yaratan su basan noktalar sorun olmaktan çıkacaktır.

Sayın İsmail Arter ve ekibini bu süreçteki başarılı ve istikrarlı duruşundan dolayı tebrik ederiz.

Editör: TE Bilisim