Girne Belediyesi, 12-13 Aralık 2014’te birincisini gerçekleştirdiği Girne Kent Kurultayı’nda halk oylamasına sunulan ve halkın çoğunluğunun kararıyla en çok oyu alan yeni sokak levhalarının montajına başladı.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Girne Kent Kurultayı 2014’te halkın seçimine sunulmak üzere yeni logo için tasarımcılardan öneri alındığı, iki tam günlük kurultayda ve internet üzerinden de yapılan halk oylamasında en çok oyu alan Berkiye Direk’in logo tasarımı ile yeni sokak levhalarının üretim ve montajının Veli’s Ltd.’e ihale edildiği kaydedildi.

Yeni logo ile sokak levhalarının montajına 13 Ocak tarihinde başlandığı belirtilerek, montaj işleminin ise Başbakanlığa bağlı Devlet Planlama Örgütü’nün adres ve numaralama yönetmeliğine uygun olarak gerçekleştirildiğine işaret edildi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, sokak ismi ve sokağın bağlı olduğu muhtarlığın yer aldığı yeni sokak levhalarının, gerek ülkeye gelen ziyaretçiler gerekse halkın bilgi alması açısından da kolaylık sağlayacağını ifade etti. Güngördü, yeni sokak levhalarının kent estetiği için de önem arz ettiğine dikkat çekerek, halkın monte edilen direk ve levhalara müdahale etmemesi gerektiğini kaydetti. 
Editör: TE Bilisim