Girne’de Kordonboyu ile Amfitiyatro arasındaki yaya bağlantısını bütünleştirecek proje olarak tasarlanan “Karakız Plajı Rekreasyon Alanı ve Çevre Düzenleme Projesi”nde birinci etabın tamamlanmak üzere olduğu belirtildi.

Girne Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden verilen bilgiye göre; Girne Belediyesi’nin “100 Yılın Projesi” olarak nitelendirdiği, “Girne Kıyı Bandı Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Projesi”nin bir bölümü olan Girne Kale Arkası “Karakız Plajı Rekreasyon Alanı ve Çevre Düzenleme Projesi”nde 1. etap sona eriyor.

Girne Kordonboyu ile Amfitiyatro arasındaki yaya bağlantısını bütünleştirecek proje, Girne Kalesi’nin güney doğu köşesinden başlayıp, Deniz Şehitliği’nin güney batı köşesi ve oradan da amfi tiyatroya bir rekreasyon (dinlenme, eğlenme, spor alanı), yürüyüş, seyir ve erozyon kontrol projesi olarak sürdürülüyor.

MALİYETİ 1 MİLYON TL... KANALİZASYON DA TAMAMLANIYOR

Yaklaşık 1 milyon TL’ye mal olan ve finansmanının yarısı TC Yardım Heyeti, geriye kalan kısmı da Girne Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla karşılanan proje kapsamında ayrıca, Girne Limanı’yla Amfitiyatro arasındaki kanalizasyon bağlantısının da tamamlanmak üzere olduğu belirtildi.

İKİNCİ ETAP

Projenin ikinci etabında Girne Kale arkasındaki yürüyüş alanları, eğlence mekanları, cafeler, restoranlar, plaj, rıhtım, oto park ve seyir terasları gibi alanların yapımı ve peyzaj düzenlemesine geçileceği kaydedildi.

Projenin tamamlanmasıyla, yıllardır deniz kenarında, sadece eski Girne Limanı ile turizme hizmet veren kentin, tüm kıyılarının turizme açılmış olacağı belirtildi.

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, turizmin kentte daha fazla genişleyeceği bu projeyle, şehrin estetiği ve yaşam kalitesinin artacağını, Girne Belediyesi binası önünde oluşan turizm merkezinden sonra, yeni bir turizm merkezi daha oluşturacak projenin istihdama da büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Editör: TE Bilisim