Girne Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Girne Belediyesi Sanat Galerisi’nin açılış törenine Meclis Başkanı Sibel Siber, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, belediye meclis üyeleri, sanatçılar ve vatandaşlar katıldı. 


GÜNGÖRDÜ 
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de, Lojistik Destek Grup Komutanlığı’nın kullanımında olan tarihi binanın Girne Belediyesi’ne devredileceği ve Girne’ye kent müzesi kazandıracaklarının müjdesini verdi.
Güngördü, kent merkezinde kamu binalarına elektrik sağlaması için yapılan, 1960 yılına kadar faaliyetlerini sürdüren, sosyal konutlar bölgesine yapılan elektrik santralinin ardından kaderine terk edilen ve yıkılarak otopark yapılması istenen trafo binasını sanat galerisine dönüştürdüklerini söyledi. 
Kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapan sanat galerileri ve müzelerin bir kentte yaşayan insanların yaşam kalitesinin ve kültür seviyesinin yükseltilmesine katkı sağladığına işaret etti. 
21 sanatçının eserlerinin yer aldığı sergi, 2 Aralık Cumartesi gününe kadar hafta içi mesai saatlerinde, Cumartesi günleri ise 10.00’dan 15.00’e kadar gezilebilecek.

Editör: TE Bilisim