Üniversite kuruluşunun 3’üncü yılında ilk kez Girne Kampüsü’nde gerçekleştirdiği törende, 1’i yüksek lisans, 23 lisan ve 1’i de meslek yüksek okulu olmak üzere toplam 25 öğrenci mezun oldu.

Törene, YDÜ Kurucu Rektörü Suat Günsel, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel, GÜ Rektör Vekili Prof. İlkay Salihoğlu, YDÜ Rektör Yardımcuıları Prof. Şenol Bektaş ile Prof. Fahrettin Sadıkoğlu, DP-UG Milletveikili Menteş Gündüz ile öğretim görevlileri, öğrenci ve veliler katıldı.

Atatürk ve şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törende konuşmalar yapıldı.

Konuşmaları, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel ile GÜ Rektör Vekili İlkay Salihoğlu gerçekleştirdi.

Törende daha sonra üniversiteden mezun olan öğrencilere diplomaları verildi.

GÜNSEL

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel yaptığı konuşmada, bilgi üretme, yayma ve topluma hizmet etmek amacıyla kurulan üniversitelerin, bilim ve teknoloji ile ilgili araştırmaların yapıldığı, bilimsel kuram ve yöntemlerin üretildiği, geliştirildiği, öğretildiği ve uygulandığı, ulusal kültürün insanlığın evrensel değerleriyle bir arada geliştirilip yayıldığı, özgür ve yaratıcı düşünce yeşerme ortamları sağlayan, akademik özgürlük ve kurumsal özerkliğe sahip kamu tüzel kişiliğine haiz yükseköğretim kurumları olduğunu ifade etti.

Günsel, bu temel ilkeler ve özelde Kıbrıs Türk toplumu ile KKTC, genelde ise toplumlara, tüm insanlığa ve dünyaya hizmet edebilmek amacıyla, 3 yıl önce Girne’de kurulan GÜ’nün kamu tüzel kişiliği kimliği ile hedeflerine sürat ve kararlılıkla ulaşmaya devam ettiğini kaydetti.

Altıncı kez mezunlarını veren üniversitenin YDÜ’den Mütevelli Heyeti kararı ve YÖK ile YÖDAK’ın onayıyla 17 yıllık tecrübesi bulunan Denizcilik Fakültesi ve Yüksek Okulu’nu 450 öğrencisi ile devralarak 3 fakülte ve 1 yüksekokulu ile evrensel boyuttaki hizmetine başladığını anımsatan Günsel, GÜ’nün bugün toplamda verdiği 325 mezunla onları başta ülkeleri olmak üzere insanlığa hizmet yolunda yetiştirdiğini vurguladı.

1996 yılında bu coğrafyada açılan en geniş kapsam ve donanımlı Denizcilik Fakültesini, öğrenci, öğretim elemanı, teknik donanımı, modern simülatörü, iki adet eğitim ve araştırma gemisi ve diğer envanterinde bulunanların tamamını devralarak kurulduğunu da anımsatan Günsel, üniversitenin; Denizcilik Fakültesi, Deniz İşletmeciliği Fakülltesi, Deniz Bilimleri Fakültesi olmak üzere üç olan fakülte sayısını dörde çıkararak bünyesine Havacılık ve Uzay bilimleri Fakültesi’ni de eklediğini söyledi.

GÜ’nün geçen yıl 15 Kasım’da Girne’deki yeni kampusuna geçerek başta Tıp Fakültesi olmak üzere yeni fakülte binaları ve Girne Hastanesi’nin temellerini attığını anımsatan Günsel, böylelikle kapasite, donanım yanında bilimsel ve akademik gelişmini artırmaya devam ettiğini belirtti.

Günsel konuşmasına şöyle son verdi:

“Araştırmalara ve dünya bilmine katkı sağlayacak çalışmalara büyük önem veren vizyon ve misyona sahip Üniversitemizin bugün mezun olacak öğrencilerinin her birinin yeni başarılara imza atacağına olan inancımızla, onlara yeni yaşamlarında yollarının açık olmasını diler, kendi evleri olan Girne Üniversitesi’nin kapılarının onlara her zaman açık olduğunu bildirir sevgi ve saygılarımı sunarım.”

SALİHOĞLU

GÜ Rektör Vekili Prof. İlkay Salihoğlu ise üniversitenin bugün gurur ve mutlulukla önemli bir gün yaşadığı belirterek, bu yıl ilk kez Girne Kampusu’nda düzenlediği 2105-2016 güz dönemi mezuniyet töreninde, toplamda 25 öğrenci daha mezun verdiğini söyledi.

Salihoğlu, kuruluşunun 3’üncü yılında eğitim ve araştırma altyapısını tamamlayarak eğitim ve öğretimini mükemmeliyet düzeyini yükseltme ve topluma karşı sorumluluklarını yerine getire amacıyla startejilerini; uluslararsı tanınmışlık, bölge ve evrensel liderlik hedefi, bütüncül yaklaşım, yüksek eğitim kalitesi, toplumla bütünleşme, insan öncelikli, etik değerler ve evrensel insan hakları ile toplum ve insanlık refahı olmak üzere 8 ana başlık altında topladıklarını ifade etti.

GÜ’nün 3 denizcilik ve 1 havacılık ve uzay bilimleri olmak üzere 4 fakültesi bulunduğunu belirten Prof. Salihoğlu, bu fakültelerde 37 farklı ülkeden 1050 öğrencinin eğtim gördüğünü kaydetti.
Editör: TE Bilisim