Girne Posta Şubesi’nde, ‘Gümrük onaysız’ işlem iddiası usulsüzlük şüphesi yarattı. İlaç, zirai ilaç gibi bazı kolilerin, Girne Posta Sorumlusu’nca gümrükten onaysız çıkarıldığı iddia edilirken, gümrük onaysız bir evrak da iddiaları kuvvetlendirdi.

YENİDÜZEN’e ulaşan iddiada, Girne Posta Dairesi Sorumlusu Ahmet Dayı’nın, tanıdıklarına gümrük kontrolünün yapıldığı Pazartesi, Çarşamba, Cuma günü haricinde, izne tabi ilaç- zirai ilaç gibi kolileri gümrük onaysız çıkardığı ileri sürüldü.
Posta Dairesi Müdürü Doğan Emiroğulları, “sistem buna olanak vermez” derken, olayla ilgili araştırmasının ardından böyle bir olay olduğu bilgisine ulaştığını aktardı.
Posta Dairesi Girne Sorumlusu, iddiaların ucundaki isim Ahmet Dayı “Öyle bir şey yok” derken, evrakla ilgili soru üzerine ise, “Müdürümle görüşün, o konuyla ilgili ben konuşamam” demekle yetindi.

Gümrük Müdürlüğü Girne Şube Amiri Mehmet Silifkeli ise, söz konusu gümrük onaysız ‘evrak’ için “Demek ki gümrükten habersiz yapılmış, postanın gümrükten habersiz kesinlikle işlem yapmaması gerekir” şeklinde konuştu.

(YENİ DÜZEN)

Editör: TE Bilisim