Girne Özgür Ada Lions Kulübü, geliri Girne Akçiçek Hastanesi diyaliz servisine bağışlanmak üzere balo yapacağını açıkladı. Zuhal Altınminareoğlu başkanlığındaki dernek yöneticileri, bu çerçevede Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu’nu bugün bakanlıkta ziyaret etti.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, geliri Girne Akçiçek Hastanesin diyaliz servisine bağışlanacak balo için Turizm, Kültür ve Çevre Bakanlığı sponsor desteği sağladığını açıklayan Girne Özgür Ada Lions Kulübü Başkanı Zuhal Altınminareoğlu, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu’nu bakanlıkta bugün ziyaret etti.

GİRNE AKÇİÇEK HASTANESİNE 10 DİYALİZ DESTEK ÜNİTESİ İÇİN BALO…

Ziyarette konuşan Altınminareoğlu, Girne Özgür Ada Lions Kulübü olarak Girne Akçiçek Hastanesi’nde yatmakta olan diyaliz hastaları için 10 adet diyaliz destek ünitesi almak arzusunda olduklarını ve bunun için Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı’nın da yardımlarıyla bir balo düzenleyeceklerini belirterek, “Bu balodan elde ettiğimiz gelirle de gerekli üniteleri alıp hastanemize bağışlamış olacağız” dedi.

HASİPOĞLU: “SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN DESTEĞİ ÖNEMLİ”

Bakan Hasipoğlu da, kabulde yaptığı konuşmada, Girne Özgür Ada Lions Kulübü başkanı ve üyelerine teşekkür etti. Bakan Hasipoğlu sivil toplum örgütlerinin desteklerinin önemli olduğunu ve devlet-vatandaş bütünleşmesi için sivil toplum örgütlerine büyük görevler düştüğünü söyledi.

Bakan Hasipoğlu “Şu an Diyaliz hastalarımız Lefkoşa’da gece yarılarına kadar beklemek zorunda kalıyorlar. 3 vardiya haline nöbet döndürüyoruz. Bir süre önce Gazimağusa Hastanemizde diyaliz destek ünitelerinin sayısını arttırdık ve o bölgenin ihtiyacına şu an cevap verebiliyoruz. Girne ve İskele’de de yeni üniteler kurmayı planlıyorduk. Şimdi Girne Özgür Ada Lions Kulübü Girne Akçiçek hastanesine yapacağı katkı ile bu bölgeden gelen vatandaşlarımız artık Lefkoşa’ya gitmek zorunda kalmayacak” dedi.

İSKELE SAĞLIK OCAĞINA DİYALİZ ÜNİTELERİ KONULACAK

Bakanlığın ise İskele Sağlık Ocağı’na diyaliz üniteleri koyacağını açıklayan Hasipoğlu,  böylece diyaliz hastalarının kendilerine en yakın bölgelerdeki hastanelerden yararlanabileceklerini; Lefkoşa’nın yükünün de yarı yarıya hafiflemiş olacağını anlattı.

Kabulde hazır bulunan Girne Akçiçek Hastanesi Başhekimi Dr. Salih Beyoğlu da, Girne Özgür Ada Lions Kulübü başkanı ve üyelerine teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim