PGM’nin önerisiyle pilot bölge seçilen Girne’de başlayıp ilerleyen günlerde diğer bölgelerde de devam edecek çalışmada, uyuşturucu bağımlısı gençlerce mesken tutulan alanlar temizlenerek suçun önüne geçme amaçlanıyor.

Çalışmaya, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, PGM Ar-Ge Bölümü Müfettişi İlhan Kuş, Suç Önleme Hizmetleri Şube Amiri Müfettiş Muavini Ahmet Soyer, Eski Eser ve Müzeler Dairesi Girne Şube Amiri Gözem Gökhan, Girne Belediyesi Temizlik Şube Amiri Şener Beale, meclis üyeleriyle belediye çalışanları katıldı.

GÜNGÖRDÜ “KENTTE KARANLIK NOKTALARI AYDINLIĞA KAVUŞTURARAK SUÇLARI ÖNLEMEYİ AMAÇLIYORUZ”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü yaptığı açıklamada, Polis Genel Müdürlüğü’nün (PGM) önerisiyle pilot bölge seçilen Girne’de PGM’ye bağlı Suç Önleme Hizmetleri Birimi ile kentte çeşitli faaliyetler yürüttüklerini belirterek, Mayıs ayından beri devam eden çalışmalarda bölge sakinlerinden gelen şikayetler doğrultusunda ‘alkol ve bali’ bağımlısı gençlerce mesken tutulan ev ve bölgelerde çevre temizliği gerçekleştirilmekte olduğunu kaydetti.

Bu kapsamda bugün Girne Kalesi arkasında çevre temizliği gerçekleştirildiğini belirten Güngördü, aydınlatma ve denetim sağlandıktan bölgenin kötü amaçlı kullanımdan arınacağını vurguladı.

Kale arakasında bir haftadan beri devam eden çalışmanın bugün tamamlanacağını ifade eden Güngördü, katkı koyan Suç Önleme Hizmetleri Birimi, Eski Eser ve Müzeler Dairesi ile Belediye Temizlik Şubesi ekiplerine teşekkürlerini sundu.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, kentte karanlık noktaları aydınlığa kavuşturarak suçlar önlemeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim