12.07.2013 tarihinde, saat 07.30 sıralarında, Girne Bülent Ecevit Caddesi üzerinde, Mustafa UZUN (E-59) yönetimindeki DU 528 plakalı jeep araç ile kuzey istikametine seyrettiği bir sırada, Girne – Değirmenlik anayolu 1-2. Kilometreleri arasına giriş yapıp anayolda seyreden araçlara öncelik hakkı vermeden yolun solunda bulunan Nilüfer sokağa dönüşe geçmesi sonucu, o esnada anayol üzerinde Değirmenlik İstikametine seyreden Ahmet KARADAYI (E-35) yönetimindeki DU 608 plakalı motosiklete çarpmıştır. Çarpmanın etkisiyle ileri savrulan motosiklet Nilüfer sokağın batısında yaya olarak bekleyen Mohammad ARİF’e (E-57) çarpıp devrilmiştir. Kaza sonucu yaralanan DU 608 plakalı motosiklet sürücüsü ve yaya kaldırılış oldukları Girne Akçiçek Hastanesinde görmüş oldukları tedavilerinden sonra Ahmet KARADAYI Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine kaldırılarak yoğun bakım servisinde müşahede altına alınırken, Mohammad ARİF taburcu olmuştur. Soruşturma devam etmektedir.

ŞİDDET TEHDİDİ
11.07.2013 tarihinde, saat 11.30 sıralarında, Gelincik’de S.B. (E-36) kendisine olan borcunu ödemediği gerekçesi ile bir şahsa şiddet tehdidinde bulunmuştur. Adı edilen hakkında yasal işlem başlatılmış olup, soruşturma devam etmektedir.

BİRİNCİ DERECEDE ASKERİ YASAK BÖLGEYİ İHLAL, GEREKLİ MUHACERET İŞLEMLERİNİ YAPTIRMADAN YETKİLİ MAKAMDAN İZİNSİZ GKRK'NE GEÇMEK,GERİ GELMEK VE YARDIMCI OLMAK
11.07.2013 tarihinde, saat 05.30 sıralarında, Gazimağusa'da M.İ (E-20), A. D (E-25) ve M.R'nin (E-24) yardımıyla, birinci derecede askeri yasak bölgeden gerekli muhaceret işlemlerini yaptırmayıp A.D’ye ait salon aracın bagajı içerisine gizlenmek suretiyle yetkili makamdan izinsiz olarak Güney Kıbrıs Rum kesimine geçmiştir. Adı edilenler aynı gün KKTC'ne giriş yaptıkları bir sırada suçüstü tespit edilerek tutuklanmışlardır. Soruşturma devam etmektedir.

AKIM HIRSIZLIĞI
01.06.2013 - 11.07.2013 tarihleri arasında, Gemikonağı'nda H.P n (E-43) Elektrik Kurumu tarafından daha önceden elektriği kesilip sayacı söküldüğü halde evinin yanından geçen alçak gerilim hattından akım hırsızlığı yapmıştır. Adı edilen tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.
 
Editör: TE Bilisim