Girne Belediyesi basın ve halkla ilişkiler biriminden yapılan açıklamada, belediye meclisinin geçen yıl Kasım ayında aldığı, inşaat ruhsatları için gerekli düzenlemenin yapılması kararı doğrultusunda, belediyenin yeni inşaat ruhsatı verirken engellilerle ilgili yapılan düzenlemelere dikkat ettiği; ayrıca 2015 yılından itibaren verilecek ve yenilenecek işletme izinlerine de engelliler için işyerleri girişine rampa yapılması veya taşınabilir rampa yerleştirilmesi şart getirildiği belirtildi.

İmar Bölümü Amiri Özge Sener yaptığı açıklamada, belediye meclisinin aldığı karar doğrultusunda işletme izinleri ve yeni projelerde işyerlerinin engelliler için proje üretmeye başladığını kaydetti.

Sener, sözkonusu uygulamayla engellilerin artık bundan böyle kentte daha rahat hareket edebileceklerini ifade etti.

GÜNGÖRDÜ

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise engelli bireylerin haklarını kısıtlamama ve kent yaşamına katılım sağlama amacıyla inşaat ruhsatı, işyeri açma izni ve işletme izinlerinin yenilenmesinde, işyerlerine rampa konulmasını şart koyduklarını söyledi.

Getirilen uygulama sayesinde engelli bireylerin yaşamlarının belli oranda kolaylaştırılacağını belirten Güngördü, engelli dostu bir kent yaratmak istediklerini kaydetti.

Engelli bireylerin sosyal, ekonomik, siyasi ve tüm alanlara dahil olduğu bir toplum düzenine ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Güngördü, söz konusu hedeflere ulaşmak için kamuya açık yerlerde gerekli düzenlemeleri yapmak zorunda olduklarını vurguladı.

Güngördü, engellilerin Girne’de rahatça dolaşmasının sağlanması için toplumsal bilincin artırılması gerektiğini de savunarak, kent geneli kamuya açık alanlarda bulunan kaldırım, otopark ve tuvaletlerin de engellilerin kullanımına uygun hale getirileceğini belirtti.
Editör: TE Bilisim