Girne Belediyesi, sosyal sorumluluk projesi olarak Yeşil Barış Hareketi’nin başlattığı “Teneke Çocuk Projesi’ne” destek vererek, Girne’deki metal kutuların geri dönüşümü ve hasta çocuklara katkı sağlanması için çalışma başlattı.

Girne’de yürütülecek projeye, British Nicosia Üniversitesi de destek veriyor.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, metal kutuların toplanacağı geri dönüşüm kafeslerinden ilki (Teneke Ev) Ramadan Cemil Meydanı’na yerleştirilecek.

Proje kapsamında teneke kutular geri dönüştürülerek, hem maddi kayıplar önlenecek, hem de hastanelerdeki çocuk bölümlerine cihaz ve donanım alınmasına katkı yapılacak.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ile Yeşil Barış Hareketi Başkanı Doğan Sahir, bugün belediyede düzenlenen basın toplantısında projenin ayrıntılarını açıkladı.

Doğan Sahir, projeye destek veren Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ile British Nicosia Üniversitesi öğretim görevlisi Özkan İbrahimer’e sertifika verdi.

GÜNGÖRDÜ: “EĞİTİM VE FARKINDALIK ÖNEMLİ”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, çevre kirliliğinin önlenmesinde eğitim ve farkındalık çalışmalarının önemine dikkat çekerek, çevre kirliliği konusunda belediye ile sivil toplum örgütlerinin iş birliği yapmasının önemli olduğuna vurgu yaptı.

Nidai Güngördü, yıllar önce Yeşil Barış Hareketi ile işbirliği içinde çocuk parkı yaptıklarını hatırlattı. Güngördü, çevre kirliliğini azaltmak ve hastanelerdeki çocuk bölümlerine cihaz ve donanım alınmasına katkıda bulunmak amacıyla hayata geçen “Teneke Çocuk Projesi” nedeniyle Yeşil Barış Hareketi’ni kutladı.

Güngördü, “Teneke Çocuk Projesi sayesinde çocuklar önce teneke meşrubat kutuları biriktirmeyi alışkanlık haline getirecek, daha sonra tenekeleri çevreye atmamayı öğrenecek. Böylece çevreye atılan çöpleri de toplamak zorunda kalan belediyenin yükü azaltılacak” dedi.

SAHİR: “GERİ DÖNÜŞÜM ALIŞKANLIĞI KAZANDIRILACAK”

Yeşil Barış Hareketi Başkanı Doğan Sahir de konuşmasında, metal kutulardan başlayarak geri dönüşüm alışkanlığını kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Metal kutular toplanırken çevre eğitiminin de sağlanacağını kaydeden Sahir, projenin sonunda elde edilecek gelirin hastanelerdeki çocuk bölümlerinin ihtiyaçlarının karşılanacağını belirtti.

Sahir, Girne Belediyesi’ne projeye destek verdiği için teşekkür etti. 
Editör: TE Bilisim